gradinita1O comunitate de succes presupune implicarea locuitorilor ei în gestionarea problemelor publice și o reacție promptă a autorităților la provocările apărute. Doar un dialog dintre aceste două părți cointeresate oferă șanse de dezvoltare locală.

Din păcate suntem nevoiți sa constatam ca autoritățile percep localitatea ca pe un fief propriu și rămân reticente la necesitățile satului identificate în unele din inițiativele cetățenilor.

Un asemenea caz îl reprezintă cererea de susținere financiară, care de altfel este și obligația Administrației Publice Locale, a achiziției de mobilier pentru Grădinița locală.

Aspecte ale gestionării grădiniței: cine trebuie să cumpere mobilă? 18 decembrie 2012

În procesul verbal nr. 8 al Comisiei de Buget din 10 septembrie 2012 în p. 2 descoperim cu stupoare  că solicitarea dată a fost respinsă practic pe bază că solicitantul nu a oferit informații corecte. Iar în p. 3 la o cerere similară, printr-o frază care e și un monument extraordinar al limbajului de lemn birocratic (în perspectiva se recomandă de planificat rezolvarea problemei date) rezolvarea acesteia este amânată pentru o dată necunoscută. A fost ea oare inclusă în bugetul pentru anul 2013?…  Cu o asemenea atitudine comentariile sunt de prisos… Și efectele cunoscute…