Gestionarea grădiniței nr. 24 din satul Colonița a fost subiectul unor scandaluri imense în anii precedenți. Scandalurile au trecut iar activitatea „fructuoasă” a grădiniței continuă.

“Gradiniță de vis” sau părinți pretențioși?! 9 martie 2011

Cu “dragoste” pentru copii (contr-activitatea conducerii gradinitei/APL) ! 1 februarie 2011

La adunările de părinți, educatorii „recomandă” părinților să dea o mâna de ajutor în activitățile gospodărești ale grădiniței. Una din ele este problema procurării mobilei pentru copii, care e o povară ce depășește posibilitățile unor părinți, dar ce e mai grav, contravine cu normele funcționarii grădiniței ca instituție publică.  Mai ales că costurile de achiziție nu sunt atât de mari în raport cu bugetul satului Colonița, care anual rămâne nevalorificat în proporție de peste 10%. Ba mai mult, primăria Colonița se aventurează destul de curajos în lucrări costisitoare de infrastructură, care uneori nu prea sunt la momentul potrivit.

107 150 lei de la CULTURĂ „mutați” pentru spălatul țevilor, amenajarea parcului…, 17 noiembrie 2012

Pentru 10 luni ale anului curent, pentru grădinița, la linia de buget rechizite de birou, materiale și obiecte de uz gospodăresc, au fost cheltuiți 11 839,16 lei, iar în anul 2011 – 18 606 lei. În anul 2011, la altă linie de buget inventar moale și echipament, au fost cheltuiți 40 500 lei.

Pe parcursul anului curent, unii părinți au adresat scrisori către primăria Colonița, în care solicitau identificarea resurselor financiare în vederea achiziționării mărfurilor necesare pentru grădiniță. Aceste solicitări au fost lăsate atât fără răspuns oficial, cât și fără oarecare urmări organizatorice.

Ce este la mijloc, rea voință sau management incompetent?