În premieră pentru satul Colonița, proiectul bugetului satului pentru anul 2013 a fost făcut public până la dezbaterea și aprobarea lui în primă lectură în cadrul ședinței Consiliului Sătesc Colonița planificată pentru data de 20 decembrie 2012. Un alt moment destul de important este că bugetul pentru anul următor în lectura a II va fi aprobat în cadrul altei ședințe, ceia ce va permite consilierilor locali și locuitorilor satului să vină cu propuneri de modificări și precizări.

Anterior portalul web www.colonita.eu a publicat un material despre lipsa transparenței și a consultărilor publice în elaborarea și aprobarea celui mai important document financiar al localității.

(Anti) Model de administrare – al nostru(?) Buget Public Local, 30 octombrie 2012

Proiectul de buget pentru anul 2013 prevede venituri în sumă de 1 815,7 mii lei, și cheltuieli în suma de 2315,7 mii lei, cu un deficit în suma de 500,0 mii lei. Deficitul dat reprezintă peste 21% din cheltuielile planificate.

Încurajăm locuitorii satului să se expună asupra proiectul de buget. Propunerile și solicitările de finanțare pot fi adresate Consiliului Sătesc Colonița.

În comentariile la acest articol vă puteți expune asupra necesităților de finanțare identificate de către dvs., precum și experiențele dvs anterioare privind solicitarea de fonduri publice.

Varianta electronică a documentului dat a fost expediată de către secretarul consiliului, Claudia Oleacu în adresa paginii web www.colonita.eu în data de 14 decembrie 2012.

Download (PDF, 184KB)