Consilierul local Vera Caraman a descris pe o rețea de socializare cum primarul Zaporojan Angela a creat problema gunoiului, cum prin manipulare a încercat să bage pe gît taxe mai mari, cum consilierul Foiu Tatiana s-a implicat personal în discuții cu angajații salubrizării și a negociat ca ei să continue activitatea. 

Postarea consilierului local Vera Caraman:

În ziua de 22 ianuarie 2018, la sedința comisiei lărgite urbanism și buget finanțe, A. Zaporojan a anunțat că serviciul de salubrizare nu mai funcționează pe motiv că s-au concediat toți lucrătorii împreună cu d-nul Vorotneac Petru (motivînd că salariu este mic). D-na primar, imediat a venit cu o ofertă de servicii de salubrizare pentru care cerea taxa de 74 lei/lunar per gospodărie de patru persoane.

Vă aducem la cunostință că consilierul local Foiu Tatiana din momentul aflării aceastei probleme s-a implicat activ în rezolvarea ei. Pe data de 23.01.2018 a plecat acasă la d-nul Vorotneac Petru pentru a clarifica situația și motivele plecării din serviciu. Cel din urmă a spus că în ultima perioadă a cheltuit bani din buzunar pentru procurarea unor piese de schimb la tractorul care are o vechime de jumatate de secol, iar banii cheltuiți nu au fost returnați de către contabilitate. Un alt motiv e că fiecare unitate (tractorul și autogreiderul) să facă plinul aparte, căci e dificil la dările de seamă ce ține de motorină.

Tatiana Foiu a dus discuții și cu ceilalti lucratori – Ecaterina, Valeriu….. Ei s-au indignat de condițiile de muncă.

Dar vreau să vă anunț că anul acesta la discuții vis-a-vis de salariu am decis ca sa le mărim bugetul pentru salubrizare, deci vor avea salarii mai decente. Dialogul a fost foarte productiv și s-a ajuns la un numitor comun. Toți membrii din echipa de salubrizare au dat acordul că vor activa mai departe.

Toți consilierii, impreună cu d-na Tatiana avem careva angajamente față de acești muncitori……. Cred că orice discuție tratată omenește și plină de sinceritate aduce după sine rezultate frumoase.

Mulțumim consilierilui d-na Foiu Tatiana.