Primarul satului Colonița, Angela Zaporojan, a fost suspendată, aseară, din funcție la decizia consiliului local Colonița, asta după ce acum o lună Colegiul Penal al Curții de Apel Chișinău a condamnat-o, privând-o de dreptul de a ocupa funcții publice.

Potrivit surselor UNIMEDIA, în funcția de primar interimar al satului Colonița a fost desemnată, consiliera din partea Partidului Liberal, Lidia Ghimpu.

Angela Zaporojan a fost condamnată pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, astfel, primarului proaspăt suspendat i s-a aplicat o pedeapsă sub formă de amendândă în mărime de 400 unități contravenționale, echivalent a 8.000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe termen de patru ani. Decizia a fost luată acum o lună, mai exact la 26 martie 2019, de Colegiul Penal al Curții de Apel Chișinău.

Tot aseară, consiliul local din Colonița a desemnat-o pe Lidia Chimpu, consilieră din partea Partidului Liberal în funcția de primar interimar.

Contactată telefonic, secretara Primăriei Colonița a declarat că nu poate să confirme, dar nici să infirme aceste informații. Nici cei de la oficiul teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat nu au răspuns la telefon pentru a confirma, asta după ce ne-au rugat să revenim cu un apel telefonic. 

UNIMEDIA precizează că anterior, Ziarul de Gardă a scris despre averea fostei primar și despre o licitație care ar părea suspecte. Primar cu venituri „modeste”, dar cu casă în construcție de zeci de mii de euro. Astfel de proprietăți are în posesia sa Angela Zaporojan, care din anul 2011 și până în prezent ocupă funcția de primar în satul Colonița din componența municipiului Chișinău. Funcționara primește un salariu de circa 6000 de lei pe lună, dar construiește o casă care, în această localitate, valorează între 65 și 80 mii de euro.

În ianuarie 2017, Angela Zaporojan devine proprietara unui teren cu o suprafață de 0,07 ha, iar în luna martie aceasta începe construcția unei case cu două nivele, în prezent aflată la etapa de finalizare. Pe șantierul casei a fost văzut fondatorul unei firme care a câștigat licitația de reparație a grădiniței din sat.

Sursa: Unimedia.info