Braghiș Vasile este inginerul cadastral al primăriei Colonița” – a declarat primarul Zaporojan Angela în cadrul ședinței Consiliului Sătesc Colonița (CSC) din 23 decembrie 2013 (video 1:07:30)Ani la rând, Braghiș Vasile este juristul primăriei, angajat la fiecare început de an fără concurs, prin contract direct. În cadrul altei ședințe a CSC, primarul declara că: „inginerul cadastral (Ghimp Zinaida – n.r.) nu s-a prezentat la serviciu de la începutul anului 2013”.

Menționăm că nici fostul inginer cadastral Ghimp Zinaida, nici „actualul” – Braghiș Vasile nu și-au declarat averile pe care le dețin.

Doar în anul 2013, primăria Colonița, prin reprezentantul Braghiș V., a pierdut două cazuri de judecată de rezonanță, care au generat pierderi suplimentare la bugetul satului de peste 23 mii lei.

Primăria obligată de judecată să achite datoriile pentru căldură, cu încasări suplimentare de 23 387,47 lei, 3 ianuarie 2014

În ultimii 4 ani, întreprinderea deținută de Braghiș V. – Gospodăria Țărănească „BRAGHIȘ VASILE D.”, a obținut contracte cu primăria Colonița de aproape jumătate de milion de lei.

Interese la vedere! Sau cum beneficiază unii angajați ai primăriei de contracte publice de sute de mii de lei, 22 martie 2013

P.S. Declarații din campania electorală a actualului primar Zaporojan Angela:
1. În contractul de muncă să fie stipulat angajarea specialistului pe o perioadă limitată (3 luni) cu o ulterioară evaluare a activității sale, în urma căreia se va continua sau desface contractul de munca.
2. Activitatea funcționarilor deja angajați trebuie evaluata pentru a lua decizii corecte.