Terenul de mini-fotbal al liceului „Gh. Ghimpu” din satul Colonița nu a fost renovat în toamna anului 2016, așa cum au promis autoritățile, cu toate că au fost alocați bani din bugetul local. La nici două luni după informația apărută pe pagina web oficială privind renovarea terenului de mini-fotbal, primarul Zaporojan Angela a retras banii alocați și i-a băgat în beton.

Astfel în anul 2016, conform declarațiilor contabilei primăriei Colonița Glijin Olesea în ședința Consiliului Sătesc Colonița din din 18 noiembrie 2016: avînd în vedere ECONOMIILE formate la articole, s-a decis . . . RIDICAREA sumei de 55 mii lei de la contul Liceului și REDIRECȚIONAREA în BETON, adică în proiecte de infrastructură (vezi imaginea de mai jos). Explicațiile au fost: La liceu au fost alocate 5 000 lei pentru procurarea plaselor și 58 mii lei contribuția primăriei pentru reconstrucția terenului de mini-fotbal. Așa cum aceste mijloace nu au fost cheltuite, s-a decis . . . operarea cu aceste mijloace în necesitățile de care este nevoie.

Amintim că pagina web oficială a primăriei Colonița informa în septembrie 2016 că iubitorii de sport din liceu vor juca fotbal pe un teren renovat. În urma unui demers a administrației liceului către Federația de Fotbal, au fost alocați 175 mii de lei pentru renovarea terenului, iar Administrația Publică Locală va aloca încă 63 mii de lei necesari pentru realizarea proiectului. Lucrările urmau să înceapă în luna octombrie și să fie încheiate până la sfârșitul toamnei.

La începutul anului 2014, Zaporojan Angela declara că „…poate să învețe primarii europeni, iar la multe compartimente i-a depășit …”.

Material realizat în cadrul proiectului „Banii Publici sunt și Banii Mei!”.