La modul direct, primarul satului Colonița Zaporojan Angela îngroapă în beton banii destinați activităților culturale, de tineret și sport din satul Colonița.

Astfel în anul 2016, conform declarațiilor contabilei primăriei Colonița Glijin Olesea în ședința Consiliului Sătesc Colonița din din 18 noiembrie 2016: avînd în vedere ECONOMIILE formate la articole, s-a decis REDIRECȚIONAREA sumei de 385 mii lei de la Centrul de Creație și agrement în BETON, adică în proiecte de infrastructură (vezi imaginea de mai jos).

Astfel de lucruri se fac ani la rând de către primarul Zaporojan Angela. În anul 2013, din banii alocați pentru Căminul Cultural din satul Colonița, primăria nu a utilizat 26 401.18 lei (detalii AICI). Pentru linia de buget: Cultura, arta, sportul și activitățile pentru tineret, în anul 2012 au ramas necheltuiți 24 279,51 lei, îar în anul 2011 – 61 527,17 lei (detalii AICI).

Amintim că la finele anului 2014, Zaporojan Angela, primarul Coloniței afirma la postul național de televiziune: Casa de cultură este dotată cu o sală de calculatoare și una de cinema. Aceasta are mai multe încăperi speciale în care ansamblurile folclorice din localitate se vor pregăti pentru concerte. O să fie un local viu. Am câștigat un grant, din care o să deschidem o sală de calculatoare pentru copii, gratis, unde o să vină și o să ia informații și ca să nu mergem la Chișinău am făcut și sală de cinema”.

La începutul anului 2014, Zaporojan Angela declara că „…poate să învețe primarii europeni, iar la multe compartimente i-a depășit …”.

Material realizat în cadrul proiectului „Banii Publici sunt și Banii Mei!”.