In atentia tuturor locuitorilor din satul Colonita, va aduc la cunostinta ca anul acesta soldul disponibil a localitatii constitue 3 920 63633 lei. Acesti bani nevalorificati adica necheltuiti au ramas din bugetul anului 2018, urmeaza ca noi toti inpreuna inclusiv cu toti locuitorii satului sa venim cu propuneri ,cerinte cum sa cheltuim aceste resurse pentru binele si folosul localitatii, vin cu urmatoarele sugestii si propuneri:
1. Reparatia drumurilor care leaga satul de capitala, inclusiv din partea Tohatin si drumul central str. Vadul-lui-Voda-COLONITA.
ambile sunt intr-o stare diplorabila.
2. Procurarea unui tractor nou cu lama si matura, pentru dezapezirea strazilor pe timp de iarna si totodata pentru evacuarea gunoiului din localitate si mentinerea curateniei prin locurile publice.
3. Reparatia cosmetica, subsolul si etajul 2, instalarea sistemului de incalzire autonom la centrul de sanatate din localitate.(cu toate ca pina azi cladirea nu este inregistrata probabil asa doreste d-nul Braghis inginer cadastral si juristul primariei)
4. Repararea si aminajarea unei sali de sport pentru lupte libere in cadrul incintei liceului „Gh. Ghimpu” (spatiul din subsol fosta sala de tir) element principal pentru tineretul din sat.
5. Finisarea stadionului mare cu o tribuna olimpica si incapere de dus,viceu,dezbracator.
6. Reparatie capitala la gradinita nr.24 din localitate(problema data e ridicata mai bine de 3,5 ani ,dupa mine erau posibilitati financiare ca sa fiie reparata capital cite o grupa in fiecare an si tot era inainte, dar nu sa dorit pentru ca fluxurile financiare erau derectionate in alte interese de catre Primar, motivind faptul ca d-na director nu aduce un deviz de cheltueli.
7. O intrare in sat ca sa ne reprezinte ca o localitate(care se voteaza in 4 bugete dar nicidecum nu se executa de Primar) de niste oameni gospodari si grijulii.
Stimati Coloniteni v-am pus la dispozitie informatia ce tine de banii ramasi in bugetul din anul trecut….concluziile si propunerile ramiin dupa d-stra.In cadrul comisiei consultative buget si finante din 31.01.2019, am abservat ca ei deja sunt repartizati sub diferite forme,exact ca anii precedenti , mai multi bani se cheltuie din bugetul local prin dispozitia primarului decit prin votul consiliului. Va indemn pe toti ca sa fiti mai activi si sa veniti cu propuneri, idei si sugestii pentru dezvoltarea localitatii ca sa nu ne trezim la finele anului cu-n buget de mai bine de 11.900.8 mii lei (pe 2019) iar sa ne pomenim cu drumuri farmate,practic neaccesibile cu taxe si impozite locale colectate ,cu drumuri pline de noroi pina la genunchi(raioanele cu case noi ).
Suntem in prag de alegeri se fac multe promisiuni si pomene dar sa nu uitam ca toate se fac din banii nostrii din impozitele noastre.