La modul direct, primarul satului Colonița Zaporojan Angela a îngroapat în beton banii destinați bibliotecii sătești în anul 2016.

Astfel în anul 2016, conform declarațiilor contabilei primăriei Colonița Glijin Olesea în ședința Consiliului Sătesc Colonița din din 18 noiembrie 2016: avînd în vedere ECONOMIILE formate la articole, s-a decis REDIRECȚIONAREA sumei de 34 mii lei de la Bibliotecă în BETON, adică în proiecte de infrastructură (vezi imaginea de mai jos).

Explicația a fost că: suma pentru bibliotecă de 34 mii lei a fost rezervată pentru salarizarea unei unități de bibliotecar, și așa cum nu a fost angajată nici o persoană suma s-a format ca economie.

Amintim că la finele anului 2014, Zaporojan Angela, primarul Coloniței afirma la postul național de televiziune: Casa de cultură este dotată cu o sală de calculatoare și una de cinema. Aceasta are mai multe încăperi speciale în care ansamblurile folclorice din localitate se vor pregăti pentru concerte. O să fie un local viu. Am câștigat un grant, din care o să deschidem o sală de calculatoare pentru copii, gratis, unde o să vină și o să ia informații și ca să nu mergem la Chișinău am făcut și sală de cinema”.

La începutul anului 2014, Zaporojan Angela declara că „…poate să învețe primarii europeni, iar la multe compartimente i-a depășit …”.

Material realizat în cadrul proiectului „Banii Publici sunt și Banii Mei!”.