Greiderul procurat cu mult fast de primarul Zaporojan Angela nu a putut fi scos la curățatul zăpezii în data de 21 aprilie 2017. Cu toate că responsabilul de curățarea drumurilor, Petru Vorotneac, s-a chinuit în dimineața acelei zile să scoată autogreiderul la curațat, nu i-a reușit. Primarul l-a învinut de incompetență și a făcut „comisie” la fața locului cu cîțiva specialiști din sat ca să stabilească de ce nu se mișcă greiderul. După încercări nereușite, autogreiderul a rămas blocat pe un drum. Autogreiderul a fost „salvat” de un locuitor al satului, care cu tractorul propriu a târât autospeciala la o margine de sat (vezi video postat de un locuitor al satului) unde a rămas „mort” până a doua zi (vezi VIDEO mai jos).

În după amiaza zilei de 21 aprilie 2017, după căteva ore de chin și înotat prin zăpadă, a fost pornit tractorul vechi, cu ajutorul câtorva măhăleni a fost agățată lopata din față, după care pe la orele 14, Petru Vorotneac a pornit să deszăpezească satul (vezi VIDEO mai jos). În prima parte a zilei urmpătoare s-a rupt și lopata agățată la tractoruil vechi.

În prima parte a zilei de 22 aprilie 2017, reprezentații companiei care au vîndut autogreiderul primăriei Colonița au venit la fața locului și au încercat să scoată autospeciala. Inițial au mers pe un drum de țară și au rămas blocați. Cu greu au deblocat autospeciala, au făcut cale întoarsă, au mers prin sat, și l-au parcat în apropierea clădirii primăriei Colonița (vezi foto mai jos). Pînă în după amiaza zilei două persoane au tot reparat autogreiderul, după care a dispărut din fața primăriei.

Menționăm că pagina web oficială a localității informa: „… AutoGrederul va fi folosit pentru dezăpezirea străzilor din comuna …”, în articolul întitulat UN AutoGreder pentru satul Colonița, publicat pe 23 martie 2017.

Amintim că Autogreiderul a fost procurat în cadrul unei licitații dubioase, la care au participat doar 3 companii care au propus prețuri cu cca. 200 000 lei mai mari ca pe piață.

AutoGreider cumpărat cu 200 000 lei mai scump: un alt miș-maș al primăriei la achizițiile publice, 2 decembrie 2016

Vedeți mai jos imagini video cu Autogreiderul abandonat, filmate în după amiaza zilei de 21 aprilie 2017, și cu pornirea tractorului vechi la deszăpezirea satului.