dirgradinita– Sunt solicitări de la cetățenii din sat care ar vrea să aranjeze copii la grădiniță și nu sunt locuri? Întrebarea dată a fost pusă de către consilierul local Ursu Grigore și adresată directoarei grădiniței nr, 24 din sat.

– Sunt suprasolicitări. După cum știți, grădinița e proiectată pentru 140 de copii. În localitate sunt peste 200 de copii. Practic peste 60 de copii nu au posibilitate să meargă la grădiniță. Practic aproape 3/4. Acesta a fost răspunsul Chetrean Parascovia, directoarea grădiniței din sat.

Video la tema poate fi găsit în înregistrarea video a ședinței Consiliului Sătesc Colonița din 28 martie 2013 (secvența 50:36 – 51:20).

Anterior, primarul satului Colonița, Zaporojan Angeja a declarat că primăria Colonița pregătește / a pregătit un proiect de restaurare a grădiniței nefinisate din str. B. P. Hasdeu. Proiectul dat urmează a fi depus / a fost depus spre finanțare la un finanțator străin.

Amintim că în anul 2011, www.colonita.eu a venit cu o propunere către Administrația Publică Locală din Colonița  de a crea clase pregătitoare în cadrul liceului „Gh. Ghimpu” din Colonița. Cu toate ca unele decizii au fost adoptate, și careva banii au fost alocați pentru acest scop în bugetul local, clasele pregătitoare n-au mai apărut.

Clasa pregătitoare – o soluție ratată ?! 18 decembrie 2012

125 de locuri noi în gradinița prin crearea claselor pregătitoare! 3 noiembrie 2011