Primăria satului Colonița face o noua încercare de îmbunătățire a infrastructurii de salubritate și de colectare a deșeurilor din localitate. Cu sloganul „Împreună pentru un viitor mai curat”, autoritățile îndeamnă locuitorii satului sa semneze noi contracte de prestare a serviciilor de evacuare a gunoiului menajer.

Astfel, prin intermediul serviciului de salubrizare urmează să se încheie contracte cu locuitorii satului și cu agenții economici. Plata pentru aceste servicii va fi achitată lunar în mărime de 20 de lei pentru gospodărie și 8 lei pentru apartamente.

Printre beneficiile pe care le menționează gestionarii serviciului sunt: gunoiște autorizată, îngrijirea permanentă a tuturor locurilor publice, colectarea deșeurilor de la fiecare casă de două ori pe lună ș.a. „Vor fi amplasat urne de gunoi și vom avea grijă ca satul nostru să fie mai frumos, mai curat, mai puțin poluat. Vom amplasa panouri cu avertizare «Amenda» pe străzile pe care va fi mizerie. Vom organiza zile în care vom invita toți tinerii să sădească copaci și flori ș.a. Vrem să avem servicii calitative, dar pentru asta avem nevoie și de colaborarea sătenilor” spune șeful serviciului de salubrizare, Ion Oglindă. Acesta mai menționează că serviciul își va începe activitatea din 1 iunie curent și că e nevoie ca locuitorii satului să semneze de urgență contractele.

Amintim ca pe parcursul anului 2012 au mai fost întreprinse câteva astfel de tentative, care au eșuat din mai multe motive. [citește și AICI]

Telefon de contact pentru detalii: 079819971 (Ion Oglindă, șeful serviciului de salubrizare)

Vedeți mai jos câteva fotografii realizate recent în Colonița.

                
Conform raportului Evaluarea Impactului Asupra Mediului Înconjurător, publicat în 2010, în satul Colonița sunt 2,5 ha de depozite neautorizate de deșeuri solide menajere, iar volumul total depozitat este 14 mii m3 de deșeuri. [mai multe informații despre raport AICI]

Sursa foto: Ion Oglindă