Poziție cel puțin stranie a primarului Zaporojan Angela în problema salubrizării localității: insistă cu tot dinadinsul ca toți locuitorii să achite pentru serviciile de salubrizare. Primarul consideră oportun introducerea unei taxe obligatorii pentru salubrizare, care i-ar permite colectarea banilor necesari. O altă propunere a fost de a „convinge” locuitorii să semneze contracte de salubrizare cu Primăria și să achite pentru aceste servicii. Declarațiile au fost făcute de către primar în cadrul Adunării satului din 4 mai 2014 (video min. 56:00).

În același timp, primarul nu este în stare să organizeze un serviciu de salubrizare eficient după plecarea consăteanului Oglindă Ion din postul de șef salubrizare la începutul acestui an.

La moment, primăria Colonița apelează la serviciile unei companii specializate din Chișinău, care temporar colectează gunoiul din sat. Locuitorii achită direct companiei pentru evacuarea gunoiului.

Menționăm că primarul Zaporojan Angela nu a prezentat nici o informație legată de cheltuielile din ultimii ani din bugetul public menținerea serviciului de salubrizare, eficiența utilizării acestor bani.

Amintim că cele mai calitative servicii de salubrizare au fost oferite în perioada iunie-decembrie 2013 (șef Oglinda Ion) și anul 2007 (șef Mazîlo Vera).

Foto la temă, realizate în luna iulie 2014 și postate pe o rețea de socializare de un locuitor al satului:

Tot mai aproape de civilizație (urna de la stația de transport public din centrul satului):Centrul Coloniței este tot mai “pitoresc” (lângă Centrul de Cultură din sat):
urna_statieclub_pitoresc