Problema salubrizării de mult timp da dureri de cap APL Colonita. Ultima încercare de a porni lucrurile din zona gri este întruchipată de domnul Ion Oglinda. Într-un mic interviu on-line dumnealui încearcă să ne lămurească careva aspecte ce țin de funcționarea structurii din subordine. Răspunsurile la întrebările puse sper sa poată ajuta  misiunea dumnealui sa se deruleze mai organic ,cu succes și sa fie susținută de colonițeni.

ionoglinda1. Daca exista legaturi intre  numirea dumneavoastra si faptul ca in comisia juridica membru este dl consilier G. Ursu, socrul dumneavoastra?
– Socrul meu nu are nici o legatura cu ceea ce fac eu, are si el la fel ca multi altii contract si imi plateste la fel ca toti!!!
2. Care a fost cauza schimbarii/inlocuirii fostului sef de salubrizare?
– Am preluat acest serviciu din cauza ca fostul  sef nu s-a ispravit cu  cerintele care le avea.
3. Care este borderoul de calcul a costului serviciilor oferite? De unde, si in baza la ce s-au facut calculele costurilor pentru cetateni?
–  Sunt tot acele preturi care erau si cu ani in urma. Nu am facut nici o modificare la preturi, sant tot acele vechi.
4. Care este baza legala in care activeaza serviciul dat? Este o decizie a consiliului? E serviciu privat sau public ?
–  Gunoistea satului este OK CU TOATE ACTELE.  Vom oferi satului  toate actele necesare prin publicarea lor si tot odata vom oferi si informatia despre cheltuielele suportate de noi pentru a amenaja gunoistea conform normativelor legale. Deocamdata gunoistea este sub controlul  primariei. Preturile,cheltuielele si altele in majoritate le-a suportat primaria.
5. Care este numarul de contracte individuale încheiate?
–  Avem deja circa 350-450 contracte încheiate cu persoanele private si altele cu  firmele care platesc de trei ori mai mult decat un privat.
6. Exista o viziune  in perspectiva  evolutiei pentru cativa ani (scurta-3ani/ medie 10 ani) a serviciului de salubrizare?
Exemplele mele personale sant luate din Europa, unde si ei la randul lor au trecut prin acea mica neantelgere ” de ce sa platesc pentru gunoi…???” Si pana la urma au avut un succes mare. Din aceast motiv ii invit pe TOTI CEI CARE INCA MAI IUBESC COLONITA  sa ma ajute in acest proiect al curateniei generale.
In alta ordine de idei, stie cineva cati caini vagabonzi vin la gunoiste? Stie cineva cate persoane au fost atacate de cainii care sant acolo? Stie cineva cate boli se pot raspandi de pe teritoriul gunoistei? Stie cineva cata mizerie se afla pe teritoriul oamenilor, si nu-l pot prelucra din cauza needucarii  si a destrabalarilor care le dovedesc tot  cei din satul Colonita? Stie cineva cata mizerie se abandoneaza dea lungul strazilor si faptasii se dovedesc a fi  acei oameni “gospodari,oameni de onoare si familii importante…”
Tin sa intreb de toti cei care sant curiosi, de ce cand intra intr-un bar, magazin si cumpara produse care nu sant in norma legelor si de milte ori se otravesc si ajung in spitale sau si mai grav, si nimeni nu le cere AUTORIZARE SAU ACT DE INVOIRE, dar eu, cel care vreau sa fac  pentru Colonita  ceva frumos, ingrijit,  ordonat si curat sant atat de atacat? De ce dragi sateni nu ma sustineti in proiectul curateniei? Oare va place sa stati plini de mizerie si in mirosul teribil de baligar sau a cadavrelor de pe marginele drumurilor, nemaivorbind de bolile care sa raspandesc de la acestea… 
 7. Am inteles ca se preconizeaza o adunare referitoare la tematica data. Cand va fi ea?
Dupa cum am inteles de la d-na Zaporojan,  adunarea satuluiva avea loc duminica, pe data de 11 august 2013 . Acolo ii invit pe toti ca sa explic  cum vad eu Colonita dupa 3-10 ani si ce inseamna serviciul meu.