Pentru că „EU” din numele site-ului semnifică nu doar un pronume, dar și o prescurtare a Uniunii Europene, vrem să credem că vom fi un „ochi deschis” către Europa și că Ea va deschide un „ochi” spre viitorul satului nostru – în special prin intermediul conaționalilor noștri aflați peste hotare. Ne propunem să punem un accent deosebit pe diaspora colonițeană.

Vrem să aflăm poveștile de viață ale celor care, plecând din acest sat – pentru o perioadă sau pentru totdeauna – poartă cu ei o bucată din această localitate, vrem să-i cunoaștem pe cei care ne fac cunoscut numele țării. Sunt oameni care au ce spune și care ar putea veni cu noi idei de dezvoltare a satului Colonița, urmând exemplul altor țări ale lumii.

Pe lângă aceasta vom dezvolta proiecte mai mici, și anume, vom crea pagini informative tuturor structurilor publice din Colonița – liceu, grădiniță, centrul de sănătate, casa de cultură și biserică – prin intermediul cărora reprezentanții acestora vor putea să informeze locuitorii satului despre orice activități ale lor.

Vom crea modalități simplificate prin care oricine se va putea implica și va putea să-și spună cuvântul. Acest lucru va fi posibil și prin intermediul Forumului, pe care nu l-am avut pe platforma anterioară.

Accesați www.colonita.eu – Bine ați venit acasă!