Administratorii site-ului www.colonita.eu au obținut  un refuz “dârz” din partea Administraței Publice Locale Colonița care lovește direct în încercarea de a promova ideea unei administrații deschise a localității. La solicitarea din 12 noiembrie 2012 de a permite amplasarea denumirii site-ului în stațiile din localitate și pe centrul de cultura a fost dat un răspuns negativ (nr. 02/1-24-577 din 10.12.2012).

E stranie atitudinea, mai ales că exista și o decizie anterioara a Consiliului Sătesc Colonița (nr. 6/4 din 15 octombrie 2010) favorabilă în principiu amplasării. În așa fel, presupun, primăria Colonița, prin instrumente restrictive, reacționează la încercarea noastră umilă de a monitoriza și informa locuitorii satului despre activitatea Administrației Publice Locale din sat.

În principiu, ar trebui sa fie o reacție inversă, care să demonstreze o maturitate ce denotă înțelegerea proceselor de conducere a sorții unei comunități. Doar prin deschidere, recunoaștere a problemelor și efort comun cu locuitorii se pot depăși deficiențele ce apar în activitatea APL. Iar dacă autoritățile au fost sensibilizate, de către cetățenii Coloniței cărora le pasa de soarta comunității, prin intermediul unor articole, de unele disfuncționalități și inconsecvențe în cadrul activității autorităților, asta ar trebui sa fie mai degrabă un semnal care sa ducă la declanșarea proceselor de corectare a greșelilor, nu la distanțare și izolare față de probleme și de locuitori.

P.S: La cele scrise mai sus ar trebui de menționat că funcționarilor primăriei și membrilor consiliului sătesc le-a fost propusă public posibilitatea de a cominica cu cetățenii prin intermediul portalului web www.colonita.eu, expunănd-și opiniile, părerile și informația pe care vor să o facă publică. La această inițiativă nu am primit nici o reacție.

APEL către Administrația Publică Locală a satului Colonița, 23 mai 2012

169    Refuz_placat