zcoLa sfîrșit de mandat, primarul actual A. Zaporojan și-a ”oferit” la ”insitența” consiliului titlul de Cetățean de Onoare al satului Colonița.

Proiectul de decizie a fost măsluit cum trebuie, astfel consilierii au votat fără multe întrebări și de această dată, la fel cum votează majoritatea deciziilor.

Primarul A. Zaporojan a făcut careva paranteze la acest subiect: ”…eu ca Brejnev, îmi pun steluță . . . da eu samootvod (din rusa – respingere)?”.

Cu mult regret, am aflat și eu că inițiativa îmi aparține. Personal nu  am solicitat oferirea titlului de cetățean de onoare d-ei. Zaporojan. Din căte am aflat la ședința din 28.04.2015 (n.r. probabil ședința comisiei buget), propunerea a fost a d-lui Cheptene Ion, dar el nu are curajul să recunoască. S-a mizat, că “la pachet” va merge,  nu îndrăznesc consilierii direct s-o întrebe despre meritele deosebite față de comunitate. Deoarece nu am fost în sală nu am putut reproșa. 
Pe timpuri, doar Brejnev, după cîte îmi amintesc, își acorda sieși titluri. Omul (n.r. primarul A. Zaporojan) are complexe de inferioritate, le depășește în așa mod. Fapt  regretabil, dar atăt timp cît 9 consilieri au votat pentru, iar primarul nici nu are gînd să retragă inițiativa, nu este de fire modestă, nu avem ce face. La ultima ședință, d-ei a spus că slavă domnului sînt ultimile ședințe și nu vor mai fi șouri la consiliu” – astfel a comentat Iarmenco Maria subiectul acordării titlului actualului primar.

Totul a pornit de la propunerea consilierului local Iarmenco Maria, care a venit cu ideea să-i fie acordat acest titlu d-lui Dorin Chirtoacă, primarul actual al municipiului Chișinău, datorită căruia satul în ultimii ani a primit finanțare pentru proiectele de infrastructură locală. Ca prin minune, la propunerea comisiei urbanizm, în proiectul de decizie a ajuns și numele Angelei Zaporojan. Deasemenea, a fost propusă acordarea post-mortem a acestui titlu lui Ion Proca.

Menționăm faptul că Administrația Publică Colonița are făcut public nici un regulament pentru acordarea titlului de Cetățean de Onoare. Deasemenea APL Colonița nu a făcut publice informații despre titlurile de Cetățean de Onoare a localității oferite pînă la moment.

Video la temă – minutul 08:30-10:49 din ședința Consiliului Sătesc Colonița din 7 aprilie 2015:

[youtube]7K-C2uR_AE8[/youtube]