La 24 ianuarie 2014 satul Colonița a rămas, subit, fără Serviciu de Salubrizare. Asta după ce Ion Oglindă, șeful serviciului respectiv și-a dat demisia din funcția pe care o deținea de cca. 7 luni.

Motivele invocate de Ion Oglinda în cererea de demisie au fost: „comportament inadecvat și agresiv al conducătorului, adăugarea sarcinilor ce nu țin de salubrizare, împiedicarea dezvoltării proiectului”.

Ion Oglindă a acordat un interviu site-ului www.colonita.eu în care a enunțat problemele cu care s-a confruntat acesta cu autoritățile. Acesta a declarat că a fost nevoit să investească mulți bani în serviciul respectiv, că absolut totul era din contul lui și că Primăria nu i-a oferit nici un suport financiar.

Primarul satului Colonița, Angela Zaporojan, îl contrazice și spune că au fost alocate sume importante de bani, pentru reparația remorcii, pentru cumpărarea pieselor necesare și pentru procurarea unei remorci de mâna a doua – toate facturile fiind semnate de către Ion Oglinda.

[youtube]LMvXHZVWDvE[/youtube]

Primarul mai susține că la Gunoiștea din sat a făcut curățenie Compania Edilitate, cu care Primăria are un contract încheiat la data de 25 iunie 2013 și că „nu este meritul lui Ion Oglindă pentru lucrările care s-au făcut acolo”.

Primarul a menționat că cererea de demisie a fost scrisă și depusă la primărie, atunci când aceasta era în Franța și că șeful serviciului era obligat să lucreze 14 zile după semnarea cererii, conform Codului Muncii, lucru pe care nu l-a făcut.

Angela Zaporojan a afirmat că Primăria colaborează acum cu o companie de la Chișinău și că timp de 3 săptămâni vor testa dacă se pot descurca cu acest serviciu. „Oamenii nu vor avea de suferit de pe urma acestei situații de conflict, pentru că în scurt timp vom găsi un nou șef al Serviciului de salubrizare” a afirmat primarul.

Mai jos vedeți actele care confirmă procurarea unor piese și a unei remorci, precum și borderourile de plată pentru funcția de șef al Casei de Cultură din Colonița, pe care a deținut-o Ion Oglindă și pentru care acesta a susținut că nu a fost remunerat.

 

AICI vedeți interviul acordat de Ion Oglindă site-ului www.colonita.eu