Primarul satului Colonița, Angela Zaporojan, care a fost suspendată din funcție printr-o decizie a Curții de Apel, continuă să-și exercite atribuțiile, îndeplinind indicațiile Partidului Democrat (PDM), consideră consilierii locali din Colonița.

Vineri, 4 mai 2018, în cadrul unei conferințe de presă la agenția INFOTAG, consilierul Lidia Ghimpu a menționat că, „potrivit hotărârii Curții de Apel din 26 martie, Zaporojan a fost recunoscută vinovată de depășirea atribuțiilor de serviciu și a fost suspendată din funcție, însă ea continuă să îndeplinească funcția de primar, făcând fărădelegi”.

„Astfel, consiliul sătesc trebuia să aprobe lista candidaților în birourile electorale de circumscripție din două secții de votare din Colonița pentru alegerile locale noi ale primarului capitalei. Zaporojan însă, fără a anunța consilierii, a întocmit o listă proprie, în care a inclus persoane de-ale ei”, a remarcat consilierul.

Potrivit ei, atunci când consiliul a aflat despre această încălcare, pe 19 aprilie și pe 26 aprilie au fost convocate ședințe extraordinare pentru a desemna candidații, căci majoritatea consilierilor nu erau de acord cu lista Angelei Zaporojan. Dar secretarul Claudia Oleacu a refuzat să semneze decizia consiliului, iar termenul limită de depunere a listei aprobate la CEC a expirat la 27 aprilie”.

Consilierul Veronica Caraman a menționat că, „potrivit deciziei Curții de Apel, Zaporojan nu are dreptul să ocupe funcții administrative pe un termen de patru ani, dar ea nu o singură dată a declarat că va candida la alegerile din 2019 și le va câștiga”.

Consilierul Dumitru Ghimp a spus că „Zaporojan se află mereu acolo unde poate obține avantaje, iar acum ea este membru al PDM și lucrează pentru Vlad Plahotniuc, deși anterior ea l-a criticat activ”.

„Situația în sat este din ce în ce mai proastă, Zaporojan blochează și sabotează activitatea consiliului sătesc și semnează de una singură hotărâri care îi convin, fără a avea dreptul legal să o facă”, a spus el.

Dumitru Ghimp a făcut un apel către Plahotniuc de „a-i retrage Angelei Zaporojan susținerea politică”, pentru că „locuitorii satului au obosit deja și vor să vadă schimbări reale în Colonița”.

Sursa: Infotag.md