Un acord de înfrățire ce prevede înfrățirea a 10 localități din municipiul Chișinău cu 10 localități din județul Iași a fost semnat astăzi, 31 ianuarie 2012.
Acorduri de înfrățire au fost semnate între localitățile: Cricova – Cotnari,Codru – Comuna Ioan Neculce, Durlești – Miroslava, Sîngera – Dumești, Vatra – Coarnele Caprei, Bubuieci – Ruginoasa, Budești – Sinești, Ciorescu – Ciurea, Tohatin – Cucuteni și Colonița – Comuna Bălțați.
În baza acordurilor de colaborare autoritățile administrațiilor publice locale ale acestor localități vor avea posibilitatea să beneficieze de schimb de informații și experiență în domenii ca: administrație publică locală, educație, cultură, comerț, industrie, agricultură, protecția mediului, medicină, turism, sport și altele.
La eveniment au participat primari din 20 de localități din R. Moldova și România, membri ai Parlamentelor din cele două state, dar și secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu.
„Este păcat să nu valorificăm potențialul nostru de cooperare, care este unul imens, datorită lucrurilor care ne unesc, și anume limba, cultura și istoria comună. Dar pe lîngă aceste lucruri spirituale care ne unesc, trebuie să mai fim uniți și de schimburile comerciale, și nu în ultimul rînd de schimburile interumane”, a specificat Bodiu.
În timpul apropiat vor fi lansate 2 proiecte comune dintre localitățile înfrățite, alte 4 proiecte urmînd a fi desfășurate de către serviciile desconcentrate din municipiile Chișinău și Iași.
Potrivit serviciului de presă al Guvernului, acordurile de înfrățire și prietenie încheiate vor facilita demararea anumitor proiecte europene comune pe segmentul transfrontalier România, Ucraina, Republica Moldova.

Sursa: UNIMEDIA
Foto: www.colonita.md