www.colonita.eu, în baza informațiilor oferite de către Fracțiunea Partidului Liberal din Consiliul Sătesc Colonița, face public proiectul depus și implementat de către primăria Colonița „Modernizarea serviciului de salubrizare Colonița – Viitor Curat” (Descarcă dosarul proiectului – 36 file).

Bugetul total al acestui proiect este de 4 037 140 lei, suma solicitată de la Fondul Ecologic Național (FEN): 3 431 140 lei, iar primăria Colonița a garantat alocarea sumei de 606 000 lei.

În ședința FEN din 09.09.2016, a fost aprobată suma de 1 000 000 lei pentru finanțatea proiectului dat (nr. 5638).

Informația dată nu a fost făcută publică de primăria Colonița pe pagina web oficială pînă la momentul apariției acestui material.

*****
Sumarul proiectului:
Conform rezultatelor Studiului de Fezabilitate, Serviciul va fi funcțional din punct de vedere economic și financiar, doar dacă gospodăriile casnice vor fi dotate cu pubele individuale, iar la casele cu apartamente, cît și la obiectele de menire socială vor fi construite platforme de precolectare selectivă a deșeurilor cu instalarea recipientilor necesari.

Proiectul vizează procurarea a 1 300 pubele individuale, 30 containere pentru deșeuri menajere, 20 containere pentru mase plastice și a utilajului necesar (1 autospeciale de dimensiuni mici pentru colectarea deșeurilor din localitate, 1 autogreider, o presă de balotat masele plastice), precum și construcția a 10 platforme de precolectare a deșeurilor menajere pentru consolidarea și dezvoltarea serviciului comunitar de salubrizare din s. Colonița și extinderea lui în localitățile adiacente. Restructurarea activității Servciului de salubrizare, consolidarea capacității de prestare a serviciilor prin dotare tehnică, materiale și resurse umane, poziția geografică avantajosă de amplasare oferă posibilități mari pentru crearea unui serviciu comunitar eficient.

Material realizat în cadrul proiectului „Banii Publici sunt și Banii Mei!”.

Download (PDF, 10.47MB)

minmediu