A plătit cu 200 000 lei mai mult pentru AutoGreider. În postările pe un site de anunțuri, astfel de utilaje se vînd la prețuri mult mai mici. În oferta solicitată de www.colonita.eu de la o companie specializată, pentru un AutoGreider cu lamă față și scalificator, prețul indicat inclusiv TVA a fost de 74 200 $ (cca. 1 503 800 lei). Vezi oferta AICI.

În același timp, cel mai mic preț oferit la licitația publică petrecută de Primăria Colonița a fost de 1 710 000 lei, ceia ce este cu peste 200 000 lei mai mult decît ofertele de pe site-ul de anunțuri. Întîmplător sau nu, dar în cerințele tehnice pentru AutoGreider încluse în caietul de sarcini al Primăriei Colonița au fost incluse unele dimensiuni foarte precise: lamă față: Lățime, мм 2450 și scalificator: Latime, мм 2000. Un alt detaliu straniu din caietul de sarcini este faptul că unele unități de măsură nu au fost transcrise cu caractere latine, ci au rămas scrise cu caractere chirilice: мм (mm în română).

Deschidere oferte: AutoGreider pentru serviciul de salubrizare în s. Colonița28 noiembrie 2016

Menționăm că au fost alocați doar 1 000 000 lei de către Fondul Ecologic pentru prima tranșă a proiectului implementat de primăria Colonița – „Modernizarea serviciului de salubrizare Colonița – Viitor Curat”. Astfel, primăria Colonița a mai făcut o datorie de cca. 710 000 lei. În cazurile similare anterioare, Primarul dădea scrisori de garanție, iar banii îi achita mai tîrziu din vînzări de terenuri.

Contracte de milioane pe datorie – când ”SE POATE” și cînd NU SE POATE9 iunie 2012

Anterior www.colonita.eu a scris despre dubiile achizițiilor cu miș-mașuri organizate și desfășurate de către Primăria Colonița.

Achiziție publică cu mișmaș-uri la primăria Colonița?!, 29 septembrie 2016

Material realizat în cadrul proiectului „Banii Publici sunt și Banii Mei!”.

Download (PDF, 2.24MB)

autogreider