Prima ședință de re-examinare a dosarului gardului bisericii din satul Colonița va avea loc în data de 15 noiembrie 2017 la Curtea de Apel Chișinău. Re-examinarea va avea loc în alt complet de judecată, noul judecător fiind Robu Oxana. Judecătorul anterior, care a achitat toate capetele de acuzare a fost Teleucă Stelian.

Menționăm că Colegiul penal lărgit al Curții Supreme de Justiție, prin Decizia din 26 septembrie 2017, a admis recursul ordinar declarat de procurorul în Procuratura de circumscripție Chișinău, Vasile Bolduratu, a casat total decizia Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău din 18 aprilie 2017, în privința inculpaților Tofan Victor, Mazîl Iurie și Zaporojan Angela, și a dispus rejudecarea cauzei de către aceeași instanță de apel, în alt complet de judecată.

(DOC) Decizia Curții Supreme de Justiție: rejudecare în instanța de apel a cauzei gardului bisericii din s. Colonița, 18 octombrie 2017

Amintim că dosarul penal al gardului bisericii din satul Colonița a ajuns să fie examinat și la Curtea Supremă de Justiție. La data de 19 iunie 2017, cu numărul 1ra-1217/17 a fost înregistrat Recursul împotriva hotărârii instanței de apel, depus de procurorul V. Bolduratu. În cadrul ședinței din 20 septembrie 2017 a Colegiului Penal al CSJ, a fost examinată admisibilitatea recursului și a fost decisă trimiterea dosarului către Colegiului penal lărgit pentru judecare la data de 26 septembrie 2017. Rezultatul examinării ședinței din 26 septembrie 2017 a fost: recurs admis, casată decizia atacată și dispusă rejudecarea cauzei în instanța de apel, pronunțarea integrală la 17.10.2017.

Download (PDF, 79KB)