Primarul s. Colonița, Zaporojan Angela a încheiat în anul 2016 cîteva contracte de colectare a gunoiului de la agenții economici care activează la periferia satului, cu toate că anterior declara că gunoiul respectiv nu este adus la gunoiștea din sat.

Consilierii locali ai fracțiunii Partidului Liberal a expediat în adresa Colonita.EU copia contractului nr. 5 din 4 iulie 2016 (detalii AICI). Conform contractului, primăria Colonița urma să incaseze lunar 1 600 lei pentru serviciile oferite. Pe contractul respectiv era indicat cu scris de mînă timpul ridicării gunoiului.

Menționăm că compania menționată în contractul respectiv a fost vizată într-o investigație a Ziarului de Gardă:

„Tree House” – agrement de lux în pădurea arendată de la Moldsilva

Foișoarele „Tree House” sunt amplasate pe o fâșie forestieră de 0,8 ha care aparține ÎS „Întreprinderea pentru Silvicultură Chișinău” a Agenției „Moldsilva”, dar care a fost dată în arendă firmei „Tree House” SRL până în 2037. În continuarea acestei fâșii de pădure, „Tree House” arendează alt teren, de 0,35 ha, care aparține Primăriei Colonița. Administrația locală a înregistrat terenul la Cadastru în noiembrie 2016, iar peste 3 luni l-a dat în arendă către „Tree House” SRL până în 2042. În urma unei licitații, organizată de Primăria Colonița pe 10 ianuarie, curent, „Tree House” și-a adjudecat dreptul de arendă a acestui teren contra sumei de 40 de mii de lei, urmând să plătească anual și taxa de arendă de 1440,75 lei.

„Tree House” SRL a fost fondată în aprilie 2013 și îl are ca unic asociat pe Iulian Scobioală, administrator fiind Vasile Iovu. Campingul dispune de piscină și de mai multe foișoare. O terasă de 12 persoane costă 1000 de lei, una de 16 persoane – 1200 de lei, iar una cu capacitatea de 36 de persoane – 2500 de lei pentru o zi.