În ședința instanței de fond din 17.09.2015 procurorul, Lealin Iuri, a înaintat demersul privind suspendarea din funcția de primar al s. Colonița, mun. Chișinău a inculpatei, Zaporojan Angela, pînă la soluționarea definitivă a cauzei penale (detalii în documentul de mai jos).

În data de 9 noiembrie 2015, a apărut în presă o declarație comună semnată și de primarul s. Colonița Zaporojan Angela, membru al Partidului Liberal-Democrat din Moldova, în care anunță că au părăsit formațiunea din care fac parte. 

Zaporojan Angela, primarul s. Colonița a părăsit PLDM, 10 noiembrie 2015

Prin Încheierea Judecătoriei Cocana mun. Chișinău din 07 decembrie 2015 a fost respins ca neîntemeiat demersul procurorului privind suspendarea inculpatei, Zaporojan Angela Grigore, din funcția de primar al s. Colonița, mun. Chișinău, pînă la soluționarea definitivă a cauzei penale.

Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău, la data de 23 decembrie 2015, Respinge recursul acuzatorului de stat, procuror în Procuratura Ciocana, mun. Chișinău, Iuri Lealin, declarat împotriva Încheierii Judecătoriei Cocana mun. Chișinău din 07 decembrie 2015, privind respingerea ca neîntemeiat a demersului procurorului privind suspendarea inculpatei, Zaporojan Angela Grigore, din funcția de primar al s. Colonița, mun. Chișinău, pînă la soluționarea definitivă a cauzei penale.
Decizia este irevocabilă.

În data de 18 aprilie 2017, ora 15:00 a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul penal privind gardul bisericii din s. Colonița, în sala nr. 2 a Curții de Apel Chișinău. Obiectul cauzei este articolul 221 al Codului Penal al RMDistrugerea sau deteriorarea intenționată a monumentelor de istorie și cultură. Menționăm că în total au avut loc cinci ședințe de judecată la Curtea de Apel Chișinău, majoritatea dintre ele fiind amânate la solicitarea avocatului

Amintim că sentința pronunțată de Judecătoria Ciocana în dosarul penal privind gardul bisericii din Colonița a fost atacată la Curtea de Apel Chișinău.

Download (PDF, 87KB)

Foto: www.colonita.md
Sursă foto: www.colonita.md