După ce au trecut 100 de zile de mandat al noului primar al satului Colonița – Angela Zaporojan, portalul web www.colonita.eu a recomandat primarului să prezinte raport de activitate. Primarul nu a reacționat.

100 de zile de activitate a primarului! 4 octombrie 2011

Și promisiunile în fața consilierilor au rămas promisiuni, în mare parte. În ședința consiliului din data de 8 decembrie 2011, câțiva consilieri locali au solicitat primarului precum și angajaților primăriei să prezinte rapoartele de activitate pentru anul 2011. În replică, primarul satului Colonița Angela Zaporojan a declarat că ”pentru data viitoare (următoarea ședință a Consiliului Sătesc Colonița – n.r.), toți lucrătorii primăriei, absolut toți, gătesc raport de activitate pentru anul 2011”. Primarul iar nu s-a ținut de cuvânt.

[VIDEO] La raport – funcționarii primăriei obligați să prezinte raport, 10 decembrie 2011

Un locuitor al satului Colonița, prin intermediul portalului www.colonita.eu a întrebat iar primarul de ce s-a făcut în 2011. Iar nici o reacție.

[?] Ionel întreabă despre rapoartele de activitate pentru anul 2011, 25 martie 2012

Abia la mijlocul verii, pe 11 iulie 2012, primarul Angela Zaporojan a prezentat darea de seamă la un an de activitate (01 iulie 2011 — 01 iulie 2012). A avut loc în cadrul ședinței Consiliului Sătesc Colonița și a durat puțin peste jumătate de oră. În raport primarul s-a referit în mare parte la realizările proprii, și practic deloc la activitățile subalternilor dumneaei și a instituțiilor din subordine. Nici un document al activității financiare nu a fost prezentat. La fel nu a fost prezentată nici situația social economică a satului Colonița la data de 1 ianuarie 2012. Și la final tradiționala promisiune de a organiza Adunarea Satului la care va fi prezentat raportul.

[VIDEO] Ședința Consiliului Sătesc Colonița – 11 iulie 2012

Pîna la data de 15 iulie, primăria satului Colonița era obligată să prezinte Raportul privind executarea bugetului satului Colonița pentru primele 6 luni ale anului 2012. Raportul dat a fost prezentat cu întârziere, necalitativ și fără nota explicativă – este informația primită de la Direcția Generală Finanțe a Consiliului Municipal Chișinău la solicitarea unui locuitor al satului.

[$?] Primăria Colonița a prezentat cu întârziere un raport financiar necalitativ și incomplet, 23 octombrie 2012

Nici de partid primarul A. Zaporojan nu prea ascultă. Cu toate că Partidul Liberal Democrat din Moldova a anunțat că începând cu 1 iulie și până la data de 1 octombrie 2012, primarii săi vor prezenta rapoarte de activitate pe perioada unui an de exercitare a mandatului, la Colonița nu s-a ajuns cu raportarea. ”În acest scop, în fiecare localitate condusă de liberal democrați vor fi organizate adunări generale ale cetățenilor cu genericul „Realizări și perspective în exercitarea mandatului” – scrie pagina web a partidului.

Și acesta este primarul care în campania electorală promitea sus și tare că va organiza adunări generale la fiecare 6 luni despre activitatea Primarului și a Consiliului local.

Nu ține cont nici de colonițenii care l-au ales, nici de consilierii locali cu care lucrează, nici de partidul care l-a înaintat și susținut la funcția de primar. Dar cel mai rău e că nu își respectă propriile promisiuni. Și asta e grav de tot, din păcate . . .