scoala_veche1

Am întors înapoi școala ce veche, acuma este la balanța primăriei. Tot este meritul d-lui Braghiș, care a „muncit” pentru lucrul ista. Se propune ca din școala veche să se facă un centru de reabilitare și creație.” Declarațiile date au fost făcute în cadrul adunării generale a satului Colonița, organizată în scop de raportare de către primarul Zaporojan Angela în data de 11 august 2013 (video min. 20:11-20:55).

La întrebarea unui consătean dacă a fost cineva pedepsit în acest caz, primarul a răspuns că „a fost încălcare, . . . a fost licitație, a câștigat-o domnul, dar nu a achitat, și prin diferite . . . e a noastră”.

La o analiză mai detaliată a celor expuse, reiese că procesul de vânzare-cumpărare nu a fost dus până la capăt datorită neachitării de către cumpărător a prețului anunțat la licitație.

scoala_veche

În această situație, după expirarea termenului legal de achitare, primăria Colonița trebuia să intervină prompt pentru a anula procedura de vânzare-cumpărare. Precizăm că în acea perioadă juristului primăriei Colonița, era același Braghiș Vasile. După ce a dus lucrul până la capăt, cu o întârziere  de câțiva ani buni, juristul primăriei a și fost lăudat de către actualul primar, care astfel a apreciat „performanța” subalternului său.

Portalul serviciilor publice, furnizează următoarele date despre imobilul „școala veche”: e înregistrat doar terenul de sub clădire, număr cadastral 01491100069, suprafața 0,14 ha, destinație – pentru construcții, tipul de proprietate – PRIVATĂ. Terenul aferent imobilului dat nu este format și înregistrat ca bun imobil.