În materialul video de mai jos puteți vedea răspunsurile D-lui Mircea Eșanu, directorul executiv al Fondului de Investiții Sociale din Moldova la următoarele întrebări:

  1. D-le Eșanu activitatea FISM-ului este practic omniprezenta în RM, care sunt scopurile pe care le urmărește acesta?
  1. RM este beneficiară a Programului de asistentă tehnică si financiară acordat de Romania pentru instituțiile preșcolare din RM. În program sunt vizate un număr enorm de 797 de instituții. FISM-ul este responsabil de pregătirea, implementarea, asigurarea vizibilității și raportarea programului. Care etapa o considerați cea mai dificila și responsabilă?
  1. În cadrul acestui program pană acum ați reușit să finalizați o serie de grădinițe. Cum apreciați impactul asupra comunităților beneficiare?
  1. Și apropo, cum percep oamenii de pe loc faptul că ajutorul vine de la Guvernul Român?
  1. Cum vedeți finalitatea proiectului în curs de derulare privind renovarea grădiniței de copii de 160 locuri din s Colonița?
  1. Cât nu ar fi de trist, dar asupra acestei grădinițe planează un litigiu privind apartenența acesteia, dintre APL Colonita și persoane private. S-au luat in calcul eventualele riscuri?
  1. Cum apreciați colaborarea cu APL Colonița? Ce elemente specifice au fost soluționate?
  1. Cum apreciați colaborarea cu SRL “Coceban Construct”? Se respecta termenii programați?
  1. FISM-ul a implementat în satul Colonița mai multe proiecte în ultimii 5 ani. Am putea stabili o relatie intre FISM si colonita.eu pentru a aduce mai aproape de cititori (prin publicarea dosarelor proiectelor) a elementele specifice ce tin de aceste proiecte?

[youtube]REFvp1a12ao[/youtube]

m-esanu