Proceduri juridice elementare nu sunt efectuate în Administrația Publică Locala din Colonița. Explicațiile sunt pe atât de banale încât par a fi date de către copii, și nu de specialiștii angajați și plătiți din bani publici de către primăria Colonița. Astfel Primăria Colonița a pierdut triplu prin achitarea salariului juristului care nu și-a făcut bine treaba, a achitat cheltuieli de judecată de aproape 750 lei, și timp pierdut prin ședințe de judecată.

Din cauza neachitării serviciilor oferite în anul 2008 în sumă de 24 843,10 lei, Î.M. „Lumteh” a acționat în instanță Primăria Colonița. Prin hotărârea din 15 decembrie 2009, Judecătoria Ciocana a dispus încasarea de la Primăria Colonița în beneficiul Î.M. „Lumteh” a sumei de 24 843,10 lei cu titlu de datorie și a sumei de 745,29 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Reprezentantului primăriei Colonița Braghiș Vasile, a declarat următoarele în instanța de judecată: „Primăria Colonița nu poate efectua transferul de bani pentru lucrările efectuate deoarece contractul nr. 38 din 28.11.2008 încheiat între Î.M. „Lumteh” și Primăria Colonița nu a fost înregistrat la Agenția Achiziții Publice”.

Straiu pare faptul că juristul primăriei Braghiș Vasile, „a înregistrat la timp” contractele de sute de mii de lei dintre Primăria Colonița încheiate cu sine însuși, în calitate de președinte al Gospodăriei Țărănești „BRAGHIȘ VASILE D”.

Interese la vedere! Sau cum beneficiază unii angajați ai primăriei de contracte publice de sute de mii de lei22 martie 2013

Juristul Primăriei Colonița este angajat anual prin decizia Consiliului Sătesc Colonița și prin contract direct, fără organizarea concursurilor de angajare. De ani buni, funcția de jurist este ocupată de către Braghiș Vasile. În perioada anulor 2007-2011, funcția de primar a fost ocupată de către Calancea Gheorghe.

Download (PDF, 140KB)