biChiar dacă au trecut opt luni de la decizia de alocare a 4 500 lei pentru crearea buletinului informativ a Consiliului și Primăriei Colonița, până la momentul nu a fost tipărită nici o foaie și nu a fost distribuit nici un exemplar. Dacă au fost sau nu cheltuiți acei bani, sau dacă au fost cheltuiți pentru alte „treburi importante” nu există nici o informație publică.

4 500 lei pentru crearea buletinului informativ a consiliului și primăriei, 5 iunie 2013

Care sunt cauzele NE-apariției buletinului oficial al Administrației Publice Locale nu se cunoaște. Putem intui doar capacitatea redusă (posibil intenționată) a primăriei de a organiza procesul de informare a locuitorilor satului și de a-și face publică activitatea. De ce ar trebui colonițenii să știe ce decizii aprobă Consiliul Sătesc, ce dispoziții semnează primarul, când și cum sunt organizate achizițiile publice, cum și pe ce este cheltuit banul public? Răspunsul șablon al funcționarilor din Colonița este că „totul se face conform legii”! Se fac a uita funcționarii că prin votul sătenilor au ajuns în funcție și în ajunul următoarelor alegeri vor merge iar prin sat să cerșească voturi.

În același timp, portalul www.colonita.eu rămâne a fi singura sursă locală de informație. De ce Primăria Colonița nu apelează la acest canal de informare a locuitorilor nu cunoaștem. Anterior, prin intermediul apelurilor publice, am îndemnat APL Colonița să comunice cu locuitorii prin intermediul portalului www.colonita.eu. Din păcate, îndemnările au rămas fără răspuns . . .

Menționăm că pe perioada anilor 2007-2012, în satul Colonița au apărut sub diferite nume câteva buletine informative (ziare) locale, care conțineau informații postate pe pagina web informativă a localității.  Munca de editare, redactare, machetare, multiplicare și distribuire e făcută de către câțiva tineri voluntari. În anul 2011, Consiliul Sătesc Colonița a finanțat doar imprimarea câtorva ediții ale ziarului în sumă de 2500 lei, de acești bani fiind tipărite 2500 exemplare de ziar, costul de tipar al unui exemplar fiind de 1 leu. Din februarie până la finele anului 2007, din bani publici a fost tipărit ziarul “Ecou”.

Edițiile anterioare ale buletinelor informative locale Colonița, pot fi descărcate din boxa specială din dreapta/jos a paginii.