Conform proiectului bugetului municipal Chișinău pentru anul 2013 (lectura I), satul Colonița urmează să primească transferuri de la bugetul municipal Chișinău pentru nivelarea posibilităților financiare pe anul 2013 în sumă de 672,7 mii lei (anexa nr.3). Documentul dat a fost discutat și aprobat în primă lectură în cadrul ședinței extraordinare a Consiliul municipal Chișinău din data de 25 octombrie 2012.

Acest lucru se întâmplă în situația când primăria Colonița nu a elaborat și prezentat pînă în data ședinței consiliului municipal proiectul bugetului satului Colonița pentru anul 2013. Apare întrebarea, de unde primăria Chișinău a luat informația privind insuficiența de fonduri ale satului Colonița pentru anul 2013 în sumă de 672,7 mii lei? Logic ar fi ca proiectul de buget anual al satului Colonița să fie elaborat și prezentat înaintea proiectului bugetului municipal. Astfel pot fi identificate exact deficitul bugetar local, care urmează a fi acoperit din bani municipali.

[?!] (Anti) Model de administrare – al nostru(?) Buget Public Local, 30 octombrie 2012

Menționăm faptul că în ultimii cinci ani, bugetul satului Colonița este prezentat, discutat, aprobat în prima și a doua lectură în cadrul aceleiași ședințe a Consiliului Sătesc Colonița, care au loc la sfîrșitul lunii noiembrie sau în luna decembrie.