În scopul promovării în continuare a transparenței din cadrul Consiliului Local Colonița, vă aduc la cunoștință Prescripția Sanitară din data de 12 iulie 2018.

Însă vreau să menționez căci am fost înviniuti noi, cei șapte consilieri, și în special cei de la PL, pentru tergiversarea  deschiderii Grădiniței nr.144 din str. B.P.Hajdeu nr. 5. Într-un mod obraznic și iesit din comun, și cel al bunului simț, am fost învinuiți de toate relele și numiți cu cuvinte necenzurate, la o ședință preconizată unde au fost invitați părinți a căror copii urmau să frecventeze grădinița cu pricina. Totodată, va mai comunic căci această grădinită a fost deschisă oficial, însă conform tuturor normelor sanitare a doua zi această gradinită nu și-a mai deschis usile pentru copii care erau înscriși.

Spre atenția Dvs atașat aveți Prescripția sanitară, în care se descriu toate neregularitățile care urmau a fi înlăturate de către administrația locală, pentru a primi un Aviz pozitiv din partea Serviciului de Supraveghere de Stat și Sănătășii Publice.

Doar o simplă întrebare către Dna Zaporojan A. – De ce mult stimată doamnă nu ați pus la dispoziția tuturor consilierilor aceasta Prescripție?

Răspuns – Va fost foarte comod ca să ne înviniuți pe cei șapte consiliri, ca ei poartă toată vina și tergiverează deschiderea ei.

Dna Zaporojan, sfatul meu este, semănați bine și bine veti ajunge. Cu aceste metode murdare și nefirești nu veți avea sorț de izbândă. Nu ați încecat să vă fim de folos nici intr-un fel. Ați mers doar pe filiera Dvs comodă, și cu consilierii care va susțin, cei care se bat cu pumnul în piept ca sunt pentru binele satului și al locuitorilor acestui sat, cinstiți și nepatați. Mă întreb eu, oare sunt nepatați și cinstiți? Dar daca să facem o invetigație cred că unii ar trebui să roșeasca în fața consătenilor noștri. Venind în calitate de consilier trebuie sa fii corect cinstit și nu să-ți rezolvi problemele proprii. Păcat căci unii consilieri stau și pazesc edificiul Primarii nu cumva să intre ceilalți consilieri. Cum intră cineva din cei șapte consilieri neaparat apare cineva din cei „strajeri ai Primăriei”.

Dnă Primar, nu pot sa nu Vă zic, ar trebui să va fie rusine căci permanent încercați să semănați ură și dispreț între consilieri, și săteni, în loc ca să fiți cea care să faceți așa ca toți consilierii să fie egali între ei, asa cum sunt ei…unul mai școlit, altul mai puțin. Pentru mine personal Dnă Zaporojan toți consilierii și consătenii mei sunt la fel, nu-i împart în bogați, săraci sau pături sociale diferite. Toți au dreptrul la părerea lor proprie și la un trai mai decent, și de ce nu și de un sat frumos și bine amenajat, un sat în care să se stimeze unul cu altul, nu ca să se urască din cauza unor mici probleme la care dacă dorești le poți găsi rezolvare și soluții – pașnice.

Dragi locuitori ai stului Colonița cred ca e timpul să întelegeți de unde „sare iepurile” și cine de fapt sunt adevărații „secretomani ai satului”.

Multă sănătate tuturor și mai multă înțelepciune. Nu vă dați provocărilor, căci și așa ducem timpuri nu chiar bune.

Haideți să fim mândri de satul nostru și să fim creștini adevarați, ca să ne mândrim cu Colonița, satul nostru natal.

Lidia Ghimpu

Download (TIFF, 926KB)

Download (TIFF, 941KB)