Ziua Tricolorului a fost sărbătorită și în Liceul Teoretic „Gheorghe Ghimpu” din Colonița la 27 aprilie 2012. Administrația liceului împreună cu Autoritățile publice locale au organizat un careu solemn, la care au participat elevi, profesori, dar și reprezentanți ai instituțiilor publice din localitate.

În cadrul careului, profesoara de istorie, Elena Sîrghi, a vorbit despre semnificația tricolorului și a acestei zile, câțiva elevi au recitat poezii cu aceeași tematică, iar la începutul ceremoniei au cântat cântece de-ale lui Ion și Doina Aldea Teodorovici. Primarul Coloniței, Angela Zaporojan, a înmânat conducătorilor tuturor instituțiilor publice din sat câte un drapel, pentru a fi arborat la intrarea în instituțiile respective – liceu, grădiniță și centru de sănătate. Tot cu această ocazie, biblioteca liceului a primit în dar cartea „Simbolurile naționale ale Republicii Moldova”, din partea Guvernului RM.

Tricolorul este un simbol important pentru liceul „Gheorghe Ghimpu” din Colonița, pentru că îi poartă numele celui care a arborat pentru prima dată drapelul național pe clădirea Parlamentului, la 27 aprilie 1990.

Ziua Tricolorului a fost proclamată drept sărbătoare națională în anul 2010, la împlinirea a 20 ani de la adoptarea Tricolorului ca Drapel de Stat al Republicii Moldova.

Galeria foto de la evenimient poate fi văzută pe pagina web a liceului teoretic ”Gheorghe Ghimpu” – www.liceu.colonita.com