La 13 noiembrie 2018 este planificata urmatoarea sedinta a consiliului local Colonita, exact la o saptamina dupa ce a esuat acela din 6 noiembrie 2018. Mi-se pare cam straniu ca dupa intrebarile puse, d-lui Braghis V. si d-nei Zaporojan A. in sedinta trecuta, la care nu am gasit raspunsuri, pe urme calde se convoaca o noua sedinta, la care pe ordinea de zi se mai adauga inca 2 chestiuni.
1. Cu privire la repartizarea soldului disponibil,
2. Cu privirea la efectuarea unor modificari in partea de cheltueli a bugetului satului Colonita pe anul 2018.

Mentionez ca ambele nu au fost trecute prin comisia de profil. D-na Zaporojan eu inteleg ca e sfirsit de an si aveti nevoie sa valorificati banii cit mai rapid “dupa destinatie”, dar cred ca mai util si mai informativa pentru sateni ar fi chestiunea “intimplator” uitata cu privire la executarea bugetului din 2017, unde sunt foarte multe intrebari ce tine de banul public si cheltuirea lui….

Pe ordinea de zi precedenta si actuala sunt Chestiuni ce tin de domeniul funciar adica ce e legat de terenuri de pamint a APL si iata iaresi surpriza se scot la licitatie de vinzare -cumarare fara numere cadastrale (o practica veche) altele sunt cu modificarea modului de folosinta, dar consilierii nu cunosc nici amplasarea terenurilor nici destinatia lor ??, terenurile sunt intravilane sau extravilane??, dar culmea fericirii esta ca o firma SRL „Carnprodlux” solicita un teren pe masivul 102, adica cel vis-a-vis de MIS, (unde sunt si terenurile d- lui Vasluian G. și Besliu E. arhitectul primariei, si alte persoane cu interes), dar care la moment au dosar pe rol la judecatoria Ciocana.

Mă intreb de ce atita graba ??? Ca fara pronuntarea instantei consiliu e obligat sa anticipeze unele lucruri. Acum la-si intreba pe d-nul jurist si inginer cadastral Braghis V. de ce in decurs de 3 ani la solicitarea consilierilor opozitiei nu ati prezentat Registrul terenurilor APL, Harta care delimiteaza hotarile de intersectare a terenurilor MOLD SILVA cu terenurile APL si rezervele ei??? Mai mult ca atit de ce nu veniti cu un proiect de decizie catre consiliu, privind delimitarea tuturor terenurilor proprietate APL din domeniul public si privat. Asa decizie a adoptat Consiliu Municipal in 2013. Raspunsul este clar ….nu doriti, nu vereti, nu insistati deoarice cu cita mai multa informatie pentru sateni cu atit mai dificila si restrinsa fa fi activitatea d-stra in rezolvarea propriilor intrebari si sheme. Mentionez ca un consilier neinformat este usor de manipulat si banesc ca anume acesta este si scopul celor din APL ,consecintele sun clare …..interesul bate fesul!!!