În data de 10 februarie 2012, în incinta Liceului Teoretic “Gheorghe Ghimpu”, a avut loc inaugurarea festivă a bazinului liceului din satul Colonița. Instituția de învățămînt din Colonița a fost construită în anul 1984, însă bazinul nu a funcționat niciodată. După aproape 30 de ani, ca urmare a unei reconstrucții, bazinul a fost pus în funcțiune. Astfel satul Colonița devine primul sat din Republica Moldova unde este dat în exploatare un bazin de înot pentru elevi. La sărbătoarea mult așteptată au fost prezenți oaspeți de onoare: Dorin Chirtoacă – primarul general al Chișinăului; Domaschin Ghenadie- consilier municipal; Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, șef al Direcției generale educație, tineret și sport; Galina Bostan – pretor al sectorului Ciocana și Angela Zaporojan – primarul satului Colonița.
Oaspeții au fost întîmpinați de către administrația liceului. După inaugurarea bazinului, prin tăierea festivă a panglicii, oaspeții s-au bucurat de un mic spectacol acvatic prezentat de elevii din liceu. Primii care “s-au botezat” în apa bazinului au fost elevii clasei a XII-a.
Lucrările de renovare a bazinului au început în anul 2007 și au costat peste 1 milion de lei, bani alocați din bugetul municipiului Chișinău.

Mai multe secvențe de la marea sărbătoare le puteți viziona în filmulețul și galeria foto. Materiale realizate de Diana Guja și Olga Purcel.
Sursa: www.liceu.colonita.md

[youtube]YPyDZFZwiEw[/youtube]