Uf! Ce bine că e vineri… S-a mai terminat o săptămână de învățătură… Mâine voi dormi în sfârșit mai mult. Da! Până după amiază! Ceasul nu va mai suna, mama nu mă va trezi… Așa gândea, probabil, fiecare elev din școala noastră în dimineața ultimei vineri din septembrie. Dar… Surpriză!!! De după colțul școlii se aude muzică, mai mergi doi pași și-i zărești pe profesori… și nu te mai ceartă că întârzii, ci îți zâmbesc binevoitor… Hmm! Ceva se întâmplă, dar ce? Ei bine! În acea zi de vineri, ultima din prima lună de toamnă, profesorii, la inițiativa dnei. Nadejda Martinici au hotărât să coloreze decorul, un pic sumbru al elevilor și să le ofere o zi a lor – „Ziua elevului”.

Dimineața, elevii au fost întâmpinați de muzică, zâmbete și baloane colorate, agățate pretutindeni. Pentru a se îndulci, fiecare a primit câte o „ciocolățică”, iar în piept li s-a prins câte o „mutriță” drăgălașă, tăiată cu grijă din carton pe care scria „Dăruiește un zâmbet celui care ți-a dăruit buna dispoziție”.

Dirigintele fiecărei clase s-a străduit să facă atmosfera cât mai plăcută în sălile de clasă, făcându-le mici surprize elevilor și purtând discuții interesante cu ei. Orele au fost mai scurte, iar profesorii mai puțin severi. La recreații, în fața școlii au fost organizate jocuri distractive, iar la careu au fost menționați și felicitați cei mai buni elevi la învățătură.

O zi deosebită a fost și pentru micuții clasei I, care au cântat, au dansat și au recitat poezii la sărbătoarea lor – „Balul Bobocilor”, dovedind că au trecut „pragul” și că merită să fie primiți în rândul elevilor.

Colegii lor din clasa a II-a – a IV-a i-au felicitat, prezentând scenete, cântece și dansuri.

Punctul culminat al sărbătorii l-a constituit „lupta” crâncenă dintre profesori din cadrul întrecerilor sportive „Starturi vesele”. Două echipe, formate din profesori și din alți lucrători ai școlii au avut de trecut prin probe „de foc”, unde au dovedit că sunt nu doar profesori excelenți, ci și sportivi buni, coechipieri uniți, oameni plini de energie și cu un sănătos simț al umorului.

Îmbrăcați cât mai lejer, cu ghete comode în picioare, cu părul prins în codițe, timp de mai bine de o oră, profesorii noștri s-au simțit din nou școlari.

Elevii, care de astă dată erau pe post de spectatori, au susținut ambele echipe cu aplauze și cuvinte de încurajare.

La sfârșitul probelor, chiar dacă au fost concurenți, s-au așezat cu toții la podea într-un cerc al prieteniei, obosiți, dar și mulțumiți.

Așadar, „Ziua elevului” a fost nu doar o surpriză plăcută pentru elevi, dar și o experiență de neuitat pentru profesori.

Din „ECOU” octombrie 2007