Pentru o zi toamna și-a făcut viză de reședință la Liceul teoretic„Gheorghe Ghimpu”din Colonița… Pentru o zi toate culorile și parfumurile autumnale au umplut coridoarele școlii. Copacii și-au „scuturat” frunzele pe holuri, iar florile le-au ținut isonul… E ziua când a fost celebrata „Toamna de Aur”.

În acest an, tradiționala sărbătoare „Toamna de Aur” a fost sărbătorită la 28 octombrie și a cuprins 3 concursuri, la care au participat elevi, începând cu clasa a I-a și terminând cu a XII-a.

Primul concurs a fost „Aranjamentul floristic”, la care au luat parte doar clasele gimnaziale și liceale. „Din fiecare clasă au fost desemnați câte doi reprezentanți, care vor trebui să aranjeze o compoziție floristică timp de o lecție. Am decis ca în acest an să organizăm concursul chiar aici, pentru a evita situațiile când elevii veneau cu compoziții pregătite acasă de altcineva” a afirmat Nadejda Martinici. Condițiile au fost egale, iar restul a depins de imaginația și creativitatea fiecăruia.

„Tema de acasă” a fost întitulată „În lumea celor care nu cuvântă”, iar elevii au avut de pregătit aici un animal, o pasare sau o insectă din elemente naturale (fructe, legume sau plante).

Picii din clasele primare nu s-au lăsat nici ei mai prejos și au organizat o expoziție deosebită, întitulată „Frunzulița animată”. Copii, ajutați de părinți și învățători, au pregătit o serie de aplicații din frunze, care mai de care mai originale.

A doua zi au fost desemnați câștigătorii, care au primit ca premiu, mențiuni și… stimulenți. Pentru cei care nu știu, stimulenții sunt „banii de circuit intern” din cadrul liceului. Aceștia pot fi obținuți în urma participării la diferite concursuri și vor putea fi utilizați la târgurile trimestriale, organizate în liceu, de unde își vor putea cumpăra rechizite și ale lucruri necesare unui bun licean.

Vedeți mai jos un colaj de imagini și repartizarea locurilor pentru fiecare concurs.

Menționăm că unele lucrări nu au fost apreciate așa cum ar fi așteptat concurenții din cauza nerespectării regulilor concursurilor – fie nu au reprezentat vietăți, fie nu au utilizat materiale naturale pentru compoziția acestora.

[vimeo]16353015[/vimeo]

Câștigătorii:

Concursul „Aranjament floristic”

Clasele gimnaziale

Locul I – VII „A”

Locul II – VIII „B”

Locul III – VI „A”

Clasele liceale

Locul I – X „B”

Locul II – IX „A”

Locul III – XII

Concursul „În lumea celor care nu cuvântă”

Clasele gimnaziale

Locul I – VI „A” (veverița, puișorul, purcelul)

Locul II – VI „B” (pinguinul)

Locul III – VIII „A” (ariciul)

Clasele liceale

Locul I – IX „A” (omida)

Locul II – XI (elefantul)

Locul III – nu a fost oferit nimănui

Concursul „Frunzulița animată”

Clasele primare

Locul I – IV „B”

Locul II – II „B”

Locul III – III „B”

Secțiunea „Aplicații din frunze”

Locul I – IV „A”

Locul II – I „B”

Locul III – III „A”