În toamna anului trecut au fost demarate lucrările de reparare a bazinului din liceu “G. Ghimpu” din Colonița, care pînă atunci nu funcționase niciodată.
S-a planificat ca lucrările de reparație a bazinului să fie finalizate într-o jumătate de an, aceasta nu s-a întîmplat din cauza lipsei banilor, prima tranșă transferătă din bugetul municpal de 450,000 lei nu a fost suficientă, deaoarece bazinul se afla într-o stare deplorabilă.
Pînă acum au fost deja insalate caloriferele, sistemele de ventilare, sistemul electric, s-a reparat podul, s-a pus teracota pe pereți și a fost reparat antreul ce face legătura între liceu și bazin,la momentul de față se lucrează la instalarea filtrelor.
La darea în exploatare bazinul va avea un volum de 98 m2 de apă, 16×9 m o adîncime de maxim 1,60, cu spațiu separat pentru elevii claselor primare de 1,50m.
Complexul bazinului include 2 vestiare separate pentru băieți și fete, 4 cabine de duș, 2 viceuri, sala unde se afla bazinul propriu zis și o sala destinată profesorilor.
Temparatura în apei va fi de aproximativ 22 grade, si temepatura încăperii de 26-28/ grade.
La bazin vor putea merge elevii din liceu, dar și ceilalți în baza abonamentelor.
Urmăriți un video cu imagini de azi si de un an în urmă.
[youtube]K3zdZoErDr8[/youtube]