La cotiturile de pe drumul Colonița-Chișinău, cea de lângă traseul de autocross și cea de lângă fostul depozit chimic, nu sunt amplasate semne rutiere corezpunzătoare curbelor periculoase. Sunt destul de frecvente situațiile când șoferii care nu cunosc drumul ”nu încap în curbă” și se trezesc în șanțurile de pe margine. Pe timpuri, existau indicatoare rutiere care semnalizau apropierea curbei periculoase.

O propunere de instalare a indicatoarelor rutiere de semnalizare a curbelor periculoase a fost adresată primarului satului Colonița, Zaporojan Angela. Propunerea a fost formulată de către consilierul local Grigore Ursu în cadrul ședinței Consiliului Sătesc Colonița din data de 11 iulie 2012 [Video, minutul 26:05-26:45].

Îngustarea părții carosabile pe toată lungimea drumului este o altă cauză care provoacă nemulțumirea șoferilor. În unele locuri părțile laterale au erodat într-atât de tare că abia de încap 2 autoturisme simultan, iar groapa care s-a format lateral este destul de adâncă. Ieșirea bruscă și revenirea vehicolului pe partea carosabilă poate avaria vehiculul și provoca accidente.

În partea dreaptă a drumului, pe porțiunea Valea Raiului, din toamna trecută au apărut ”obstacole” care îngustează artificial partea carosabila. Obstacolele reprezintă fâșii de beton, care s-a scurs din autospecialele care urcau acel deal. Lungimea lor ajunge până la 100 metri, iar înalțimea pînă la 25 centimetri.

Amintim că anterior pe portalul web www.colonita.eu au mai fost postate materiale privitor la infrastructura rutieră din Colonița, sesizări care au rămas fără nici o reacție din partea autoritățolor:
Siguranța rutieră la intrarea în Colonița dinspre Tohatin, 8 iulie 2012
Avem insrastructură rutieră în Colonița?, 17 octombrie 2011