curbaProblema infrastructurii rutiere din satul Colonița a fost iarăși pusă în discuție de către consilierul local Grigore Ursu. Este vorba despre cotiturile de pe drumul Colonița-Chișinău, cea de lângă traseul de autocross și cea de lângă fostul depozit chimic, nu sunt amplasate semne rutiere corespunzătoare curbelor periculoase. Primarul a declarat că a fost expediat un demers în adresa poliției rutiere, în răspuns poliția rutieră a declarat că problema infrastructurii rutiere ține de competența primăriei Colonița. O propunere din partea primarului a fost de a se adresa agenților economici de a confecționa la preț redus semne rutiere. Subiectul dat a fost discutat în cadrul ședinței Consiliului Sătesc Colonița din 15 februarie 2013.

Întrebarea dată a fost ridicată tot de Grigore Ursu în cadrul unei ședințe anterioare a Consiliului Sătesc Colonița din data de 11 iulie 2012 [Video, minutul 26:05-26:45]. Din luna iulie 2012 și până în februarie 2013 nu a fost soluționată pozitiv de către primăria Colonița.

Amintim că anterior pe portalul web www.colonita.eu au mai fost postate materiale privitor la infrastructura rutieră din Colonița, sesizări care au rămas fără nici o reacție din partea autorităților:
– Propuneri îmbunătățire infrastructură rutieră pe traseul Colonița-Chișinău, 18 august 2012,
– Siguranța rutieră la intrarea în Colonița dinspre Tohatin8 iulie 2012
– Avem insrastructură rutieră în Colonița?17 octombrie 2011

Video la temă, minutul 1.39:30 – 1.42:00:

[youtube]xvMfFQTpZHY[/youtube]