colonita-md_Abia la finele anului 2012, în rețeaua internet a putut fi accesată pagina web oficială a primăriei Colonița – www.colonita.md. Chiar dacă a trecut aproape o lună de la prima apariție, lucrul tehnic asupra creării pagina web nu este finisat. Nici la capitolul conținut, nu este disponibilă nici o informație în cele peste 30 de rubrici pe care le conține pagina oficială.

Menționăm că în a doua jumătate a anului 2012, în răspunsurile oficiale ale primăriei Colonița se menționa că „Primăria Colonița are pagina web pe care sunt publicate documente de interes public”. Nu se specifică expres adresa „paginii web” oficiale.

„Descoperirea” anului: www.colonita.eu – pagina primăriei Colonița?!, 17 decembrie 2012

Amintim faptul că mai bine de doi ani (vara anului 2010 – toamna anului 2012), vizitatorii cere accesau www.colonita.md erau redirecționați automat către portalul web www.colonita.eu, creat și menținut de către un grup de tineri din satul Colonița.

Accesul la informație este un drept fundamental al cetățenilor, drept consfințit și prin legea nr. 982 din 11.05.2000 privind accesul la informație. Ba mai mult, Hotărârea de Guvern  nr. 188 din 03.04.2012 privind paginile oficiale ale autorităților administrației publice în rețeaua Internet recomandă autorităților administrației publice locale de nivelul întâi și nivelul al doilea crearea sau aducerea în corespundere cu prevederile prezentei Hotărâri a paginilor oficiale în rețeaua Internet.

colonita-md