pugSatul Colonița încă rămâne în categoria localităților rurale din Republica Moldova care nu au documentație de urbanism. Acest lucru se întâmplă chiar și după doi ani de mandat ai primarului actual al satului Colonița – Zaporojan Angela și a noii (vechi) componențe a Consiliului Sătesc Colonița.

În prezent asigurarea localităților Republicii Moldova cu Planuri urbanistice generale actualizate este una critică. Or 33% din orașe și doar un procent din localitățile rurale sunt dotate cu documentație de urbanism elaborată s-au adaptată condițiilor noi socio-economice“, a declarat în cadrul unui seminar, Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Amintim că primarul satului Colonița, Zaporojan Angela, în cadrul adunării satului, desfășurate în data de 29 ianuarie 2012, a declarat că ”satul Colonița nu are plan de dezvoltare a satului. Din aceasta cauză satul nu poate beneficia de proiecte de milioane de euro”. În luna martie 2013, Consiliul Sătesc Colonița a alocat 72 mii 790 lei pentru Lucrări de proiectare la obiectul Planul Urbanistic General al satului Colonița. Costurile estimativ ale Planului Urbanistic General a satului Colonița fiind de 400-600 mii lei.

72 790 lei pentru Planul Urbanistic General al satului Colonița, 6 iunie 2013

Sursa: www.adevarul.md