Cîțiva colonițeni, înarmați cu mult curaj și un placat, au participat la protestul anunțat. Au venit cu o oră mai devreme decît anunțase-ră inițial, deoarece exact la ora 15:00 urma să aibă loc licitația de vînzare-cumpărare a terenului de 5,921 ha.

Mesajul placatului purtat de protestatari, mesaj adresat Administrației Publice Locale din Colonița a fost: Colonița NU se vinde!!!

Licitația anunțată pentru ora 15:00 nu a avut loc, cu toate că în coridor așteptau trei „cumpărători”. A fost amînată pentru ca nu a fost prezentă comisia, adică nu s-au prezentat cei care trebuiau obligatoriu să vină și să desfășoare această licitație. Nici ședința Consiliului Sătesc Colonița, panificată o oră mai tîrziu, nu a avut loc din lipsa majorității consilierilor locali.

Pimarul satului Colonița, A. Zaporojan a fost foarte mult deranjată de mesajul scris pe placat. „Este o lovitură drept în nas . . . că nu se face așa . . .” – a declarat A. Zaporojan unuia dintre protestatari. „ …A trebuit să veniți la mine să vă explic cum stau lucrurile, nu să faceți deodată protest…”, mai declara primărița. După mai multe învinuiri și acuzații, A. Zaporojan și-a permis să „confiște” placatul protestatarilor.

V. Braghiș, juristul primăriei, striga în gura mare afirmînd că …nu a spus că sunt multe cereri pentru lotul cela de pamint… A spus că dacă am citit undeva aceste lucruri să-i fie arătate și lui. Înregistrarea video nu este probă!…

Igor Luchian, consilier local, întreba unul dintre protestatari „…de ce în campanie faci acest lucru? De ce nu ai venit mai înainte?
  C_nu_se_vinde1   C_nu_se_vinde2   C_nu_se_vinde