Un nouă opinie de nota zece cu autor necunoscut a fost postată a doua zi după apariția altui material manipulator pe pagina web oficială a primăriei Colonița referitor la problema gunoiului.

La doar cîteva ore după postarea acestui comentariu, la miez de noapte a fost postat un alt comentariu plin de greșeli, cu un conținut foarte bădărănos și cu atacuri la persoană.

Apreciem deschiderea autorului necunoscut al acestui comentariu precum și expunerea clară și detaliată a opiniei, și îl/o îndemnăm să se expună mai des pe subiecte de interes public din Colonița.

Am postat mai jos comentariul întegral:

Doamna primar, Angela Zaporojan – fiul risipitor!

Am atribuit acest titlul doamnei Zaporojan nu după titlul romanului scriitorului Radu Tudor, dar după povața biblică ”Duminica Fiului Risipitor”.

Am citit ieri articolul publicat de Primăria Colonița. M-am indignat, am râs, mi-am revenit și tot așa am revenit să îl mai citesc și astăzi o dată. Dar l-am recitit nu pentru că mi-a prezentat interes textele scrise de primărie cu o droaie de greșeli, fără sens și conținut, nemaivorbind de logică curgătoare și fluentă a gândurilor, dar anume din motivul arzător cu care ne confruntăm noi toți consătenii pe parcursul ultimilor ani.

Problema salubrizării în satul Colonița este una veche, dezbătută frecvent, începând de la discuții stradale și continuând în cadrul consiliului care de fapt nu oferă soluția problemei dar din contra, pe marginea acestui subiect fiecare din cei aleși absorb devedente politice. Aș putea să mă refer și în continuare mult mai mult, aducând critice în adresa primarului Angela Zaporojan, dar și unui număr impunător de consilieri, care de fapt probabil nu se alimentează ca și noi, nu produc gunoi, sunt niște oameni hibrizi și nu produc excremente…, dar trebuie să îi înțelegem stimați consăteni… mă întreb și vă întreb și pe voi, cum să le meargă mintea, gândirea logică în soluționarea problemelor noastre fiind nealimentată și deshidratată???… dar trebuie să răbdăm până la următoarea campanie electorală, poate măcar atunci A. Zaporojan va dispune de mai mult timp în a discuta cu consătenii pentru a le asculta of-urile, ia să vezi măi frate, acum e foarte ocupată și indisponibilă…. Probabil merităm ce avem pentru că această categorie de oameni i-am împopoțat noi acolo, vă mai amintiți cum umbla Angela Zaporojan și cu o parte din actualii consilieri cerșindu-ne voturile?

Continui să îmi desfășor gândurile cu tălmăcirea titlului acestui articol. Pe pagina oficială a primăriei satului Colonița, figurează următoarele:

”Doamna Primar a și depus un proiect la Ministerul Mediului și la Ambasada Franceză pentru a perfecta acest serviciu, dar până la implimentarea acestui proiect trebuie să rezistăm…”

În acest context vreau să-i comunic doamnei Zaporojan că cei care rezistă suntem noi, locuitorii satului Colonița, iar cea care demult a pierdut rezistența rușinii, omeniei și bunului simț ești anume dumneata, fiind îmbătată de gustul banului, d-na Zaporojan…

Din câte cunosc, Ministerul Mediului deja a alocat bani în proiecte de salubrizare în satul Colonița, și anume sper că nu ați uitat că 1.000.000 (milion) de lei alocați de Ministerul Mediului ruginesc investiți într-un autogreider, cumpărat de dumneata anul trecut, dar noi încă mai datorăm aproximativ 600.000 lei, ați uitat??? Și aici nu pot să nu menționez faptul că chiar acum recent, la căderea zăpezii, acest autogreider chinezesc s-a plimbat puțin pe drumurile deja curățate de altă unitate de dezăpezire.

Cei care citesc acest articol, vreau să facem un simplu calcul matematic, dar nu un calcul manipulatoriu ca cel postat în descrierea dvs A. Zaporojan.
Cu 1.700.000 (un milion șapte sute mii) lei am fi cumpărat:
– o mașină specială de transportare a deșeurilor de marcă ”Volvo„ sau ”Mercedes”,
– 2.000 (două mii) de tomberoane,
– iar 500.000 (cinci sute mii) lei rămași ar fi putut servi ca salariu celor care se trudesc la colectarea deșeurilor noastre pe perioada a câțiva ani.

Adevărat spun doamna primar???

O altă formulă destul de agreabilă și rațională ar fi fost următoarea:
Cu 1.700.000 (un milion șapte sute mii) lei am fi cumpărat:
– 3 tractoare noi de producție belorusă, marca ”MTZ-82”, tehnică destul de bine cunoscută și mânuită de mecanizatorii noștri, fără școală specială, având în dotare toate agregatele necesare pentru salubrizare și dezăpezire (perie de măturat străzile, lopată față-spate, aspirator conectat la valul de transmisie, remorcă special amenajată pentru transportarea deșeurilor) TOTUL LA COSTUL A 1.000.000 (UN MILION) LEI. Este de menționat faptul că această tehnică lucrează 10 ani fără deservire tehnică (sigur dacă ai grijă de ea)
– Iar restul de 700.000 (șapte sute mii) lei rămași ar fi servit ca salariu decent pentru cei care se trudesc la colectarea deșeurilor noastre.

Sunteți de acord d-na primar???
Pe consilierii care au votat acest proiect nu îi întreb nimic, doar le spun să le fie RUȘINE și să nu uitați că mâine, poimâine veți veni iarăși pe la porțile noastre după voturi…

În concluzie:
Nu ați vrut ”Mercedes” sau ”Volvo”, ne limităm la un tractor de jumătate de secol (produs cu 50 de ani în urmă).
Nu ați vrut tractoare noi, luați-vă gunoiul cu poala și duceți-l la gunoiștea special amenajată și iluminată, dar neautorizată.

Dumneata doamna Agela Zaporojan acuzi liberalii de dezastrul creat și de managementul dvs neeficient și defectuos…
Dar vreau să vă întreb, nu ministrul liberal, Valeriu Munteanu v-a dat 1.000.000 (un milion) lei îngropați în acest autogreider???

Constat:
– că dumneata doamna primar ești fiul risipitor al satului Colonița,
– că dumneata doamna primar ne-ai construit lunca râului la preț de aur,
– că dumneata doamna primar ai vândut tot ce a mai rămas ca moștenire,
– că dumneata doamna primar ne-ai lăsat fără patrimoniu și plini de datorii prin scrisori de garanție,
– că dumneata doamna primar TREBUIE SĂ PLECI !!