În data de 3 septembrie  2017 a avut loc cea de-a doua Adunare Generală a satului Colonița organizată de către consilierii locali ai fracțiunii Partidului Liberal.

A fost continuată discuția pe subiecte cu care se confruntă locuitorii satului Colonița, și anume formula și modul de atribuire a loturilor pentru construcția caselor de locuit familiilor nou formate a locuitorilor satului Colonița. În cadrul adunării au fost votate mai multe propuneri, între care sonvocarea de către consilierii liberali a unei ședințe extraordinare a consiliului Sătesc Colonița în data de joi, 7 septembrie 2017. Următoarea Adunare Generală a Satului Colonița a fost stabilită pentru data de 1 octombrie 2017.

Nimeni din cei opt consilieri docili primarului, nici Zaporojan Angela, nici secretarul consiliului sătesc Oleacu Claudia, nici inginerul cadastral Braghiș Vasile, nici contabilul șef Glijin Olesea nu au venit la eveniment, cu toate că au fost somați să se prezinte.

Evenimentul a avut loc în casa de cultură a satului Colonița, unde s-au adunat pînă la o sută de colonițeni. Adunarea a durat peste 1 oră 45 minute.

Amintim că în seara de sîmbătă 2 septembrie, ca hoții pe întuneric, primarul Zaporojan Angela cu mașina de serviciu a făcut propagandă. În portbagajul deschis al mașinii era amplasată o boxă din care răsuna tare vocea primarului. Mesajul repetat continuu îndemna locuitorii să NU vină a doua zi, duminică 3 septembrie la Adunarea Generală a Satului convocată de către consilierii fracțiunii PL, dar la adunarea convocată de ea pe data de 10 septembrie.

Menționăm că pe data de 20 august 2017 a avut loc prima Adunare Generală a satului Colonița organizată de către consilierii fracțiunii Partidului Liberal. Pe de altă parte, primarul Zaporojan Angela a anunțat o altă Adunare Generală pe data de 10 septembrie 2017.

Vedeți mai jos video integral de la Adunarea Generală a satului Colonița din 3 septembrie 2017.