La 6 iulie 2018, în sala de ședințe a primăriei satului Colonița a avut loc ședința Consiliului Sătesc Colonița, convocată de către consilierii locali.

Pînă la începerea ședinței, în sală s-au adunat „susținătorii” primarului suspendat Zaporojan A. care au împiedicat începerea ședinței consiliului. Chiar dacă a fost prezent un echipaj de poliție, ordinea nu a fost restabilită ca să poata avea loc ședința consiliului sătesc într-o atmosferă calmă.

În timpul certurulor și strigătelor au intervenit Braghiș V. și Oleacu C. care au declarat că cererea depusă de către consilieri de convocare a ședinței nu se încadrează în termenul de 3 zile, astfel că ședința planificată pentru ziua respectivă este ilegală. După aceste declarații, cîțiva „susținători” ai primarului au luat-o pe sus pe Oleacu C., secretarul consiliului și au scos-o din sala de ședințe.

La ședința respectivă a lipsit și Zaporojan Angela, care a fost condamnată penal și lipsită de dreptul de a ocupa funcții publice în data de 26.03.3018.

Certurile și acuzațiile dure au continuat. După un timp, consilierii prezenți au părăsit șala de ședințe. La scurt timp după aceasta și ceilalți cetățeni au început a pleca din sală.

După plecarea tuturor cetățenilor din sala de ședințe, cosnilierii locali au revenit în sală și au început lucrul în cadrul ședinței consiliului sătesc. Președinte al ședinței a fost aleasă Șendrea Natalia. La ședință a fost discutată și votată o singură chestiune: Cu privire la reportul de activitate al secretarului Consiliului Sătesc Colonița.

Informația dată nu a fost făcută publică de primăria Colonița pe pagina web oficială pînă la momentul apariției acestui material.

Mai jos vedeți înregistrarea video integrală a ședinței Consiliului Sătesc Colonița din 6 iulie 2018:

Partea I

Partea II