La 11 august 2010, ora 11.00, a avut loc Ședința Consiliului local al s. Colonița.
La Ședință au fost prezenți 10 din 13 consilieri aleși.
Pe Ordinea de zi au fost următoarele subiecte:
1. Cu privire la operarea unor modificări în partea de cheltuieli a bugetului local pentru anul 2010 din mijloacele speciale ale soldului disponibil.

Aici contabilul-șef, Ludmila Toacă a raportat despre unele schimbări în bugetul local, parvenite în urma unor cereri din partea locuitorilor s. Colonița. S-a discutat aici despre cererea scrisă de către administratorii site-ului colonita.ucoz.com de a acorda 1100 lei pentru a cumpăra domeniul colonita.md, în aceaști bani incluzându-se doar suma necesară pentru cumpărarea domeniului și plata pentru hosting, nu și pentru remunerarea serviciilor designer-ului grafic sau reporterilor. Cererea a fost acceptată, acordându-se în acest sens 1100 lei.
Tot în cadrul acestui subiect s-a discutat despre cererea săteanului Mircea Brenici și a altor locuitori din str. B. P. Hasdeu, în care se solicită necesitatea creării unui teren de joacă pentru copiii din această zonă și anume de a se permite amplasarea acestuia în locul prezentului parc, de lângă Primărie, unde se află și Monumentul eroilor căzuți în război. Referitor la necesitatea unui spațiu special amenajat pentru copii, consilierii au discutat mai mult, dar, într-un final, întrebarea a rămas deschisă, urmând să mai fie discutată, motivul principal invocat fiind lipsa resurselor financiare. (vezi și video mai jos)

2. Cu privire la expunerea la licitație pentru vînzarea – cumpărarea unui teren proprietate a Administrației Publice Locale. Raportor: Calancea Gheorghe, primar
S-a discutat aici despre conflictul dintre primărie și un agent economic care a ocupat un teritoriu aferent lotului unde activează, în mod ilegal, propunându-se ca terenul respectiv să fie scos la licitație și vândut. Unii consilieri au fost de acord, alții împotrivă, iar alții s-au abținut. Majoritatea, însă a fost Pro, luându-se decizia de a se organiza licitația la 17 august 2010. (vezi și video mai jos)

3. Cu privire la modificarea statutului juridic de cămin de tip familial în bloc locativ cu apartamente din str.31 August nr.4 . Raportor: Morgun Vitalie, consilier.
La acest subiect consilierul Vitalie Morgun a vorbit despre necesitatea modificării statutului juridic al căminului de tip familial din str. 31 august, în bloc locativ cu apartamente, din cauza mai multor cauze și probleme. Unii consilieri au fost împotrivă, motivând că asta le va da posibilitate locatarilor să privatizeze apartamentele și astfel, Colonița să rămână fără locuințe pentru specialiștii care ulterior ar putea veni în sat. Membrii comisiei care au analizat problema dată au afirmat însă că s-a cercetat situația și se vor da bonuri, care oferă mai multe posibilități, doar anumitor categorii de persoane (specialiști care lucrează în sat de mai mult timp, etc.). Juristul Vasile Braghiș a propus ca să se modifice statutul nu în bloc locativ cu apartamente, ci în bloc locativ departamental, fapt care nu va permite privatizarea locuineței de către oricine și mai ales nu fără acordul primăriei. Această propunere a fost votată pozitiv. (vezi și video mai jos)

4. Cu privire la operarea unor modificări în dispoziția nr.13-d din 14.03.2003.
La acest subiect s-a discutat mult și cu certuri aprinse dintre cei implicați, despre un conflict mai vechi dintre Vladimir Ghimp și familia Chirtoacă. Cauza a fost o eroare care s-a făcut, cu intenție sau fără, în niște acte din 2003 care oferă cu un ar și jumătate de teren mai mult decât era inițial, lui Vladimir Ghimp în defavoarea familie Chirtoacă, aceștia fiind rude și vecini. Consilierii au fost de acord că eroarea făcută de către Primărie trebuie să fie rectificată de ei, dându-i dreptate lui Chirtoacă, moștenitor de drept al casei Irinei Ghimp. Partea cealaltă nu a fost de acord cu cele invocate și au afirmat că problema va fi rezolvată prin judecată. (vezi și video mai jos)

Partea 1
[youtube]_bBR0qdBh_Y[/youtube]

Partea 2
[youtube]p5v9ovfkiLs[/youtube]

Partea 3
[youtube]2IPj9dIthAI[/youtube]

Partea 4
[youtube]TWvuodnTHWs[/youtube]

Partea 5
[youtube]HySqpaUu_pU[/youtube]

Partea 6
[youtube]ESrMycZzfew[/youtube]

Partea 7
[youtube]kRGPcc2M1r8[/youtube]