Consilierul local Iarmenco Maria a adresat contabilului-șef a primăriei Colonița, Glijin O., un șir de întrebări pe care le repetă de cîțiva ani, fără a primi un raspuns clar din partea primăriei. Consilierul a insistat să fie notate în procesul verbal al ședinței Consiliului Sătesc Colonița din 12 frbruarie 2015.
1. De ce s-au votat (n. r. în cadrul ședințelor consiliului sătesc) anumite sume pe articole care nu s-au regaăit pe parcurs. Este vorba, elementar, de indemnizația prevăzută pentru consilier, care al treilea an trebuie să fie transferată pentru mobilier la grădiniță, dar nu s-a făcut.
2. De ce se încheie contracte în primărie cu sume mai mari decît sunt prevăzute în buget? Noi (n. r. consilierii) pe urmă suntem nevoiți să facem modificări la anumite articole ca să acoperim cheltuielile cîștigate la licitații sau alt gen de lucrări? De ce la început de an cînd se aprobă bugetul se spun niște lucrări care trebuie să le efectuăm, ca pînă la sfirșitul anului se execută cu totul altfel de lucrări.
3. De ce cînd noi (n. r. consilierii) solicităm documente pentru a face analize, comparații, să verificăm, ni se spune că sunt la procuratura?
4. Cine este persoana care elaborează caietul de sarcini în cadrul comisiei de achiziții publice?
5. Cine este persoana din grupul de achiziții publice care evaluează ofertele, care este gradul lui de specializare, după ce criterii sunt evaluate ofertele?

Raspunsurile oferite de contabilul-șef a primăriei Colonița, Glijin O. au fost:
1. Persoana responsabilă de salarii a fost pe buletin de boală în luna decembrie 2014, nu a avut cine calcula și pregăti actele necesare. Va fi achitată în anul 2015.
2. Explicarea procedurii de achiziții și semnare a contractelor . . .

Întrebarile consilierului și răspunsurile oferite de angajații primăriei le găsiți în VIDEO, intervalul 26:00-36:55 a înregistrării ședinței Consiliului Sătesc Colonița din 12 frbruarie 2015.

[youtube]KJsy-_-gbuY[/youtube]

Iarmenco_M