APL Colonița a redus și exclus unele impozite pentru anumite bunuri imobile. Pentru unele poziții cota a fost redusă de la 0,2 la 0,1%, iar la alte poziții a fost exclusă impozitarea. În cadrul ședinței nu a fost oferite argumente privind necesitatea și impactul financiar alupra bugetului localității a modificărilor operate.

În anul 2014, la linia de buget 114.14 (Impozit pe bunurile imobiliare achitat de catre persoanele fizice-cetateni, din valoarea estimata (de piata) a bunurilor imobiliare) au fost planificată suna de 387 000 lei, fiind cea mai mare sursă de venit local. În 9 luni ale anului trecut, la linia de buget respectivă au fost colectați 362 868,41 lei.

Menționăm că bugetul primăriei Colonița, an de an este subvenționat din bani municipali în proporție de cca. 75%.

Modificările operate în cadrul ședinței Consiliului Sătesc Colonița din 7 aprilie 2015 la Bugetul Satului Colonița pentru anul 2015 la compartimentul impozit pe bunurile imobiliare dupa cum urmează;
– 1.1 la compartimentul ,,impozit pe bunurile imobiliare cu altă destinație decît cea agricolă’’ cota impozitării ,,0,2’’ se substituie cu cota ,,0,1’’ din baza impozabilă a bunurilor imobiliare.
– 1.2 la compartimentul ,,impozit pe bunurile imobiliare pentru garajele si terenurile pe care acestea sint amplasate’’, cota impozitării se stabilește ,,0,1’’ din baza impozabilă a bunurilor imobiliare.
– 1.3 compartimentul ,,impozit pe bunurile imobiliare pentru clădirile și construcțiile cu destinație agricolă ale agenților economici’’ cu cota de impozitare ,,0,2’’ din valoarea de bilanț a clădirilor și construcțiilor cu destinație agricolă se exlude.

Video la temă – minutul 10:50-13:09 din ședința Consiliului Sătesc Colonița din 7 aprilie 2015:

[youtube]7K-C2uR_AE8[/youtube]

impozite